https://playdotjs.com/

Esin Köymen, "Hedef toplumcu belediyecilik"

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen: “Kamucu politikalar ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla yola çıktık” dedi.

Siyaset Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 23:04:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
109 okunma
Google News

 

CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen, Gerçek Gündem Tv’de katıldığı Seçim İşleri programında, toplumcu belediyecilik ve kamucu politikalar üzerine kurulu bir yönetim anlayışı ile Maltepe'nin geleceğini şekillendirmeyi hedeflediğini belirtti. Köymen, yerel yönetimde yapılacak çalışmaların, kent kimliğinin güçlendirilmesinden sosyal konut projelerine kadar geniş bir yelpazede ele alınması gerektiğini vurguladı.

CHP’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen, Gerçek Gündem Tv’de Hilmi Hacaloğlu’nun “Seçim İşleri” programına konuk oldu. Köymen, meslek odasındaki tecrübelerini ve Maltepe için vizyonunu izleyiciler ile paylaştı.

Esin Köymen’in adaylık süreci

Köymen, “Yıllardır meslek odasında çalışmalarımızla yerel yönetimin nasıl olması gerektiğini tartıştık. İnsanların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi adına çalışmalar yürüttük. Kentleşme politikaları hakkında çalıştık. Bir yerden sonra ise çalışmaları hayata geçirmemiz gerektiğine karar verdik. Kamucu politikaların, toplumcu belediyeciliğin önemini vurguladık. Maltepe için de bu anlayışla yola çıktık” dedi.

“Maltepe’yi daha ileriye taşımak istiyoruz”

Mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da desteğini aldığını belirten Köymen, “3 dönemdir CHP yönetiminde olan Maltepe’de, yapılanları eksik bırakmadan, daha ileriye taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maltepe’nin geleceği için Esin Köymen’in projeleri

Seçim çalışmaları hakkında da konuşan Köymen, “45 yıllık bir Maltepeli olarak, kentimizin potansiyelini ortaya çıkaracak projelerimiz var. Risk görmediğimiz bu seçimde, hedefimiz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmak” şeklinde konuştu.

“Yerel yönetimler ucuz kiralık konut sağlayabilir”

Köymen, kiralık sosyal konut projelerine ve Maltepe’deki kışla alanının bu projeler için ideal olduğunu vurgulayarak, “Barınma hakkı temel bir haktır ve yerel yönetimler ucuz kiralık konut sağlayabilir” dedi. Ayrıca, amatör spor kulüplerinin tesis sorunlarına ve tarladan sofraya projelerine de değinerek, kapatılan askeri kışla arazisi üzerinde proje çalışmaları olduğunu belirtti.

“Maltepe için geziyor, derdimizi anlatıyoruz”

Mütevazı bir bütçeyle yürütülen seçim kampanyasına rağmen, Köymen, “Maltepe için geziyor, derdimizi anlatıyoruz. Seçim süreçlerinde nezaketten ayrılmayacağız,” diyerek, kentsel dönüşüme karşı duruşunu ve sosyal medyadaki tanıtım videosuna yapılan eleştirilere cevap verdi ve “Dolgu yapıldı diye küsmemiz mi gerekiyor? Saldırmak için bu kadar ucuz davranışlara gerek yok” şeklinde konuştu. Ayrıca Köymen, “Dolgular, sahil kıyı şeritlerinin yapısını bozan ve güvenlikli olmayan alanlardır” diyerek, sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti.

“Aday adayı olmaya karar verdiğimde ilk paylaştığım kişilerden biri Can’dı”

Can Atalay ile uzun süreli yol arkadaşlığına da değinen Köymen, “Can ile mücadelemizi kente dahil olarak sürdürdük. Aday adayı olmaya karar verdiğimde ilk paylaştığım kişilerden biri Can’dı,” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.