https://playdotjs.com/

Maltepe'den deprem bölgesine yardım

Maltepe Belediyesi’nden deprem bölgesi için yardım kampanyası

Gündem Yayın: 07 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 07.02.2023 10:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
322 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi, Kahramanmaraş’ta sabaha doğru meydana gelen, ağır yıkımla birlikte can kayıplarına sebep olan ve halen etkisini sürdüren deprem sonrası bölgedeki vatandaşlar için hareket geçti. Bölgedeki depremzedeler için kampanya başlatan Maltepe Belediyesi, iki noktada ve muhtarlıklarda yardımları kabul ediyor.

Maltepe Belediyesi, sabaha karşı yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası, depremden etkilenen vatandaşlar için “Dayanışma İyileştirir!” sloganıyla yardım kampanyası başlattı. AFAD, İstanbul Valiliği ve Maltepe Kaymakamlığı eşgüdümünde düzenlenen yardım, depremden etkilenen 10 ile gönderilecek. Can kaybının olduğu depremde yaraların sarılması için Maltepe Belediyesi, battaniye, tulum, bebek kıyafeti, kıyafet, atkı, bere, ısıtıcı, yorgan, çocuk bezi, yastık, çorap ve bebek maması gibi acil ihtiyaçları toplamaya başladı. Yalçın Kızılay Spor Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi ve muhtarlıklarda toplanacak yardımlar daha sonra tırlara yüklenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

KILIÇ’TAN UYARI: BİREYSEL YARDIM YAPMAYINIZ

Konuyla ilgili belediye meclisinde açıklama yapan Başkan Ali Kılıç, “Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekibi çok acil bir şekilde toparlandı ve hemen deprem bölgesine intikal ettiler. İstanbul’da en erken koordine olan ilçe Maltepe Belediyesi oldu. Biliyorsunuz, yaklaşık 2.5 yıldır, AFAD bünyesinde oluşturulan birimde ciddi çalışma, kurs ve programlar yaptık. Her mahallemizde 150-200 civarında gönüllümüz var. Bunların başında da ekibimiz var. Bu ekip yangın ve İzmir depremi gibi değişik yerlerde görev aldılar. İnşallah tez elden yaralarımızı sarar, gerekli tedbirleri alırız. Ayrıca iki merkezimizde ve muhtarlıklarımızı yardım toplanma alanı olarak belirledik. Bir an önce battaniye, bot, ısıtıcı gibi eşyaları burada toplayıp, elzem olan ihtiyaçları deprem bölgelerine ulaştıracağız. Vatandaşlarımızdan bunları bize ulaştırmalarını rica ediyoruz. Bunları hükümetimizin belirlediği toplanma alanlarına göndereceğiz. Vatandaşlarımız lütfen bireysel çalışmalar yapmasın, çünkü bunlar ziyan oluyor. Bu nedenle Bakanlık üzerinden bunları sürdürmeliyiz. Katkı sunacak hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Hijyen koşulları nedeniyle ikinci el/kullanılmış ürünlerin kabul edilmediği yardımlarla ilgili bilgi almak isteyenler 0216 388 19 20’den bilgi alabilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.