https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi projelerin anlattı

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, CNN Türk yayınında projelerini anlattı.

Siyaset Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 00:09:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
91 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, katıldığı CNN Türk Televizyonu yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Deprem ve Doğal Afet Komisyon Başkanlığı yaptığını hatırlatan Kadem Ekşi, İstanbul’un deprem riskine dikkat çekti.

   İBB’nin depreme hazırlık noktasına gerekli adımları atmadığını söyleyen Ekşi,

“Bilim dünyası söylüyor risk belli, tehdit belli. İstanbul’un hazırlanması gerekiyor. Yaklaşık 1.5 milyon konutun hızla elden geçmesi gerekiyor. Bunlardan 650 bin riskli yapı. Bu riskli yapıların hızla dönüştürülmesi gerekiyor. Daha dün yaşadık Maraş depremini. Bu işin şakası yok. Buna milli beka meselesi olarak bakmak lazım” şeklinde konuştu.

 

“100 bin konut dediler, 5 binde kaldılar” 

  İBB’nin 100 bin konut yapmayı taahhüt ettiğini hatırlatan Kadem Ekşi, “İstanbul’da 100 bin konut vaadiyle yola çıktı. Ama bütçeyi çok düşük tuttu. Ak parti döneminde bütçenin yüzde 5.9’u kentsel dönüşüme ayrılmıştı. Bunu 1.59’da düşürdüler. Ekrem bey ‘yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut’ dedi. Ama 5 binde kaldılar. Bunun nedeni bütçeyi çok düşürdüler. Bugün reklam bütçesini de 1.8 milyar TL’ye çıkardılar. Algı, manipülasyon, şovla bir şehrin geleceğini inşa edemezsiniz” diye konuştu.

 

“Barajlarda deprem riski var, İstanbul için büyük bir tehdit”

  İstanbul’a su taşıyan barajların deprem riskine dikkat çeken Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “7 tane barajımız çok eski yapılar. Bunların güçlendirmesi yapılması gerekiyor. Bu İstanbul için büyük bir tehdit. Maalesef belediye yönetimi bu konuda mesafe almak istemediler. Çünkü yatırım istiyor. Ama barajlar İstanbul’un hayati meselesi. Murat Kurum bey bunu fark etti. 6 tane daha yeni ilave baraj yapacağız. Melen şu anda bu takviyeyi yapıyoruz ama nereye kadar” ifadelerini kullandı.

 

“Maltepe’de 15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz”

Maltepe’de kentsel dönüşümün birinci öncelikleri olacağını vurgulayan Kadem Ekşi, “Kırmızı alarm dediğimiz noktadayız. ‘Önce insan’ diyoruz, ‘insanın yaşam hakkı’ diyoruz. Bu bir tercih değil zorunluluk. Her mahalleyi çalıştık. Dönüşümün hızlanması içi emsal artışları ile vatandaşın beklentileri var. Yarısı bizden kampanyası çok önemli. Burada başka argümanları da devreye almamız lazım. Biz emsal artışlarını yapacağız. Bununla biz vatandaşın problemini çözüyoruz. Daireleri küçülmeden oradaki dönüşümü hızlı biçimde başlatacağız. Maltepe’de 15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz” dedi.

 

“35 vaadin 4’ünü yapabilmişler”

  Maltepe’de 15 yıllık kuraklık dönemini bitireceklerini söyleyen Ekşi, “Maltepe’nin kayıp yılları diye ortaya koyduğumuz bir tablo. 15 yılda belediyemizin 35’e yakın vaadi olmuş. 4 tanesini yapabilmişler. Karne ortaya çıkıyor sonuçta. ‘Maltepe’de yaşam var’ deyip ondan sonra da taahhüt edilen işlerin yapılmaması bunu vatandaşın takdirine bırakıyorum. Önemli olan yerel yönetimde hizmettir” açıklamalarında bulundu.

 

“Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak”

Maltepe’ye yapılacak Botanik Park projesinde bahseden Ekşi şunları söyledi:

“İstanbul’un en çevreci projesi. 8.2 kilometrekarelik alan içinde spor alanları, koşu parkurları, gençlik merkezleri, ekolojik köyler var çocuklar için. Bu İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi olacak. Ben çevreci bir başkan olarak bunu çok içselleştirdim. Bir çevre aktivisti olarak bu konuda duyarlılığın artmasını istiyorum. Çevre Allah’ın bir lütfu. Korumak hepimizin boynunun borcu. Yeşil alanlarımızı arttıracağız”

 

 

“İstanbul’un yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni Maltepe sahilde yapacağız”

İstanbul’a yeni bir Atatürk Kültür Merkezi kazandıracaklarının altını çizen Kadem Başkan, “Anadolu yakasının en büyük kültür merkezini Maltepe’nin Atatürk Kültür Merkezi’ni sahilde yapacağız. Uluslararası etkinlikler, 25 branşta sanat kursları olacak. Sanat olmazsa şehrin ruhu olmaz. Bu mekanların sayısını arttıracağız” diye konuştu.  

  Cevizli’de piyasa değeri yaklaşık 300 milyon dolar olan 23 dönümlük arsayı Maltepe’ye kazandırdıklarını anlatan Kadem Ekşi, bu alana Anadolu yakasının en büyük Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapılacağını kaydetti.

  Kadem Ekşi, Süreyya Plajı’nın Süreyya Plajı’nı yerinde ihya ederek Maltepelileri denizle buluşturacaklarını vurguladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.