https://playdotjs.com/

Ormandan atık topladılar

Maltepe Belediyesi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile Maltepe’nin Başıbüyük ormanlarında 52 kilogram atık topladı

Yaşam Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 17:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
183 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile Maltepe’nin Başıbüyük ormanlarında 52 kilogram atık topladı. Altınyıldız Classic çalışanlarının katıldığı etkinlikte çevrenin ve onun bir parçası olan ormanların temiz tutulmasına dikkat çekildi.

Maltepe Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile sosyal duyarlılık projesine imza attı. Daha önce de benzer etkinliklerle çevreyi korumanın önemine dikkat çeken yetkililerin, bu seferki durağı Süreyyapaşa Korusu oldu. Altınyıldız Classics firmasından 40 kişilik bir ekibin katıldığı temizlik çalışmasında ormandan tüketim alışkanlıkları sonucu oluşan ambalaj atıkları toplandı. Toplumda çöpün doğru yerlere atılması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “”Maltepe Çöpüne Sahip Çıkıyor!” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte “yengeç”lerle 52 kilogram atık toplandı.

Etkinlik, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı Projeler Yöneticisi Ece Kuray'ın koordinasyonunda Altınyıldız Classics firması çalışanlarının işbirliği ile gerçekleşti. Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın maskotu ve çevre bilincini aşılayan belediyeye ait pankartlarla etkinlik hem renkli, hem de verimli geçti.

“HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Etkinlik sonunda müdürlük yetkilileri, “Günlük tüketim alışkanlıklarımız, atıklarımızı belirler. Ambalaj atıklarının kaynağında azaltılabilmesi için bu alışkanlıklarımızı da değiştirmeliyiz. Örneğin doğada yürüyüşe çıktığımızda ambalajlı içecek getirmek yerine kendi mataramıza doldurup getirmek etkili bir çözümdür. En önemlisi de çıkan atıkları yere atmayarak en yakın konteynıra kadar taşımalıyız. Bugün gerçekleştirilen Süreyya Paşa Korusu temizliği etkinliğinde, doğa yürüyüşü sırasında doğaya atılmış atıkların en çok da geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarından oluştuğunu gördük. Doğamızı korumak çok zor değil ama bir kere zarar gören alanın eski haline gelmesi çok daha büyük bir zorluk. Bu yüzden herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.