https://playdotjs.com/

“DEVLETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Denizli’de gençlerle buluştu

Siyaset Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 19:44:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 9 dk.
329 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli’de gece yarısı 3 bin genç ile bir araya geldi. Gençlere seslenen İnce “Çekilme sonuna kadar mücadele diyenler parmak kaldırsın” dedi. Gençlerin “Devam” demesi üzerine “Çocuklar sizi yalnız bırakmayacağım. Sonuna kadar devam. Bir daha da, bana bu tür davetlerde bulunmayın lütfen. Ya, nasıl demokrasi getireceksiniz siz memlekete? Hani siz memlekete demokrasi getirecektiniz. Sahte dekont yaparak, sahte kaset yaparak, tehdit ederek, çekil diye baskı yaparak, siz mi? getireceksiniz” dedi.


Gece yarısı gençlerin ilgisi karşısında duygulanan İnce, “Siz Belediye Personeli misiniz? Siz buraya para ile mi? geldiniz. Siz buraya zorla mı geldiniz?  Siz bu memleketin gençleri memleket partisinin Muharrem İnce'nin gönüllüleri misiniz?” diye sordu. Zaman zaman duygulandığı gözlenen İnce, kendisini dinleyen gençlere şöyle konuştu:

“21 YIL SONUNDA FUKARALIK VAR”

“Helal olsun Denizli, çok teşekkür ediyorum. Benim güzel öğrencilerim, benim güzel evlatlarım. Ben size kısa bir özet yapayım. Sonra da anket yapacağım. Bu ülkenin kaderine siz bu ülkenin kaderine siz el koymalısınız. Bu ülkenin kaderine gençler el koymalı. Bu ülkeyi 21 akıldan bilimden uzak, bilimden uzak birisi yönetiyor. Akılla arasına mesafe koymuş!

Doları 20 lira yapmış. 1,60’dan almış 20 lira yapmış. Tarımı bitirmiş. İnsanlar et yiyemiyor. Süt içeriyor çocuklar. Sokakları Suriyelilerle doldurmuş. Merkez Bankasının rezervlerini bitirmiş. Pasaportumuz iş yapmıyor. Bilimi terk etmiş. Aklı terk etmiş. Normalde bu iktidarın yüzde 10 bile alamaması lazım. Ama bu AKP hala birinci parti. Bakın ortada bir gariplik var. 21 yıldır Türkiye'yi yönetiyor. 21 yıl sonunda fukaralık var. Sokaklar sığınmacı dolu.

“AKP’Yİ YÜZDE 70’LE YENMELERİ LAZIM”

 

Şimdi Millet İttifakı, iki İttifak bir araya gelmiş. Millet İttifakı var. Yeşil Sol var. 17 parti var. 11 Büyükşehir belediyesi var. Gazeteler var. 200 milletvekili var. Televizyonlar var. Hazine yardımları var. Normalde çekirdek çitlerken AKP’yi yüzde 70’le yenmeleri lazım. Yani bu şartlar altında, bu kadar büyük paralar… Ben niye buçuk saat gecikmeli gelidim? Otobüs 2006 model Korkuteli rampasından 2 ile çıkıyorsun. Onların uçakları var.

“AYNI ERDOĞAN’A BENZİYORLAR”

Şimdi normalde, 2 ittifak, 17 parti, 11 Büyükşehir belediyesi, gazeteler, televizyonlar hazine yardımları. Normalde yüzde 70 oy almaları lazım. Ama uğraştıkları şeye bak ‘Muharrem İnce çekil!’ yaptıkları tek şey bu. Yani Millete diyorlar ki; ‘Sıtma mı? ölüm mü?’ Patlak lastiği, patlak lastikle değiştirecekler! Ya arkadaş, sıtmayı da istemiyorum, ölümü de istemiyorum.
A’mı? B’mi? Peki C diyemez miyim? Diyemezsin. C dersen hain olursun! Bölücü olursun! Aynı Erdoğan’a benziyorlar! Erdoğan’a muhalefet edersen teröristsin. Ya arkadaş ben demokratik hakkımı kullanıyorum.


“BUNLAR KENDİLERİNE GÜVENMİYORLAR”
 

Neden bölücü olayım. Bak gençler arkamda, hanginiz toplayabilirsiniz bu kadar genci?
Bakın şu anda Denizli’de dışarıdakilerle birlikte burada 3 bin genç var. Parasız pulsuz, gençler örgütlendi. Muharrem hocalarını karşılamaya geldiler. Şimdi ben size bir soru sorayım. Bunlar kendi adaylarına güvenmiyorlar. Tek bir şans varmış. Erdoğan’ı yenmek için herkes çekilecekmiş! Ya Erdoğan’da çekilsin daha rahat kazanırsınız!


“BANA BASKI KURUYORLAR”
 

Peki bana bu kadar baskı kuruyorlar. Ne yapıyorlar bakın başlayayım. Saraya giden CHP’li ile başladılar.  Sonra ben bunları mahkemeye verdim. Mahkemeyi kazandım. Haberi yazan gazeteciye 3 kuruşluk dava açtım, davayı kazandım. Demek ki 3 kuruşluk adammış!  Sonra tehdit etmeye başladılar. Ben boyun eğmedim, diz çökmedim. Sonra sahte dekontlar üretmeye başladılar. 5 milyon dolar, 10 milyon dolar. Dekontları üretiyorlar. Çocuklar, evlatlarım bir siyasi partiye 223 bin TL'den fazla para bağışlayamazsınız! Yasak, üstü hazineye gider. Bunu bilmelerine rağmen 5 milyon dolar, 10 milyon dolar dekontları gönderiyorlar. Amaçları ne Muharrem İnce’yi yıldırmak. Muharrem İnce geri çekilecek! Muharrem İnce pes edecek! En son bugün almışlar bir İsrail videosunu, benim kelleyi kesmişler yapıştırmışlar üstüne. Bunu yapan kimler? Bunu yapan fetöcüler, fetöcüler…

“BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİ MUHARREM İNCE’YE SALDIRIYOR”

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor, bir ilk. Bütün terör örgütleri Muharrem İnce’ye saldırıyor. Bir yandan PKK, bir yandan FETÖ, bir yandan Hizbullah… Ben de Köroğlu gibi döne döne, vuruşa vuruşa çarpışıyorum. Bu ittifakların birisi Hizbullah'a güveniyor. Birisi PKK'ya güveniyor. Ben de bu ülkenin gençlerine güveniyorum, gençlerine! Türkiye'nin neresine gidersen gideyim bu şekilde gençler beni karşılıyor… Ve bu kadar kısa sürede bir ayda bunu bütün Türkiye öğrendi, vallaha ben de şaşkınım.

Kendisini dinleyen gençlerden Memleket Partisi için 3’er kişiyi ikna etmesini isteyen İnce, bu konuda söz aldıktan sonra şöyle devam etti:

 

“DEVLETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”
 

Bakın biz bu ülkede biz ne yapacağız? Önce huzur getireceğiz. Önce hukuk, önce hakkaniyet.  Devlete güveni yeniden kuracağız, devleti yeniden inşa edeceğiz. Yani sizin umutlarımız çalınmayacak. Sizin sorularınız çalınmayacak. Hazinede paramız çalınmayacak. ÖSYM’ye güveneceksiniz. TÜİK’e güveneceksiniz. Merkez Bankasına faiz açıkladığında güveneceksiniz! Önce devleti yeniden inşa edeceğiz. Sonra işe girmelerde ve kamuda yükselmede liyakat esas olacak, liyakat!

Kamu ihale kanununu rekabete açık bir şekilde yapacağız. Gençler teknolojiyle tanışacak. Öğrenim yaşamı boyunca iletişim vergisi ödemeyecek gençler. Dünyanın en yavaş, en pahalı interneti biz de. İnternet kotalarınızı yediğinizi biliyorum. Ama benim medyam yok, Bir tek Memleket Medyası var. Sizde bir canlı yayına geçer misiniz? Bakın ne yapacağımı söylüyorum: Millet beni seçerse Ankara'daki sarayda oturmayacağım. Orayı üniversite sınavında dereceye giren öğrencilere vereceğim.
 

Marmaris'te de bir yazlık saray var ya, orayı engelli çocuklara vereceğim. Milli gelirin yüzde 2’sini tarıma arayacağız. Bizim gençlerimiz iyi besleyecek. Gençlerimiz et yiyecek, süt içecek, balık yiyecek, yumurta yiyecek. Evinin yanındaki okulda okuyacaksın. Eğitimin niteliğini yükselteceğiz. Size söz veriyorum. Sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim.

 

Ve okulu bitirdiğinizde iş bulacaksınız. Ve güvenli depreme dirençli kentlerde yaşayacağız hep birlikte. Ölmek bizim kaderimiz olamaz, enkaz altında. Bunu değiştireceğiz sizlerle birlikte. Akıl diyerek, adalet diyerek, ahlak diyerek, bilim diyerek, matematik diyerek, kuantum diyerek, füzyon diyerek yapacağız bunları.

“GENÇLER UMUTLARINIZI YEŞERTİN”

Her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına göndereceğiz. Ama oralarda kalmak yok! Oralarda okuyacaksınız gelip memlekete hizmet edeceksiniz. Memleketi terk etmek yok! Bu memleket bizim! Göllerini biz temizleyeceğiz, sokaklarını biz temizleyeceğiz, ormanlarına biz bakacağız. Bunu birlikte yapacağız, sizde birlikte yapacağız.  Umutlarınızı yeşertin, umutlarınızı yüceltin.

Bakın Denizli’nin 3 bin genci hiçbiri toplama değil. İzmir'den taşıma yok. Aydın'dan taşıma yok. Bunlar Denizli'de yaşayan çocuklar.


“ADAYLIKTAN ÇEKİLME DİYENLER PARMAK KALDIRSIN”
 

Peki “Çekilme sonuna kadar mücadele” diyenler parmak kaldırsın. Çekil diyen var mı?
Yok… Çocuklar sizi yalnız bırakmayacağım. Sonuna kadar devam. Bir daha da, bana bu tür davetlerde bulunmayın lütfen. Ya, nasıl demokrasi getireceksiniz siz memlekete? Hani siz memlekete demokrasi getirecektiniz. Sahte dekont yaparak, sahte kaset yaparak, tehdit ederek, çekil diye baskı yaparak, siz mi? getireceksiniz demokrasiyi memlekete…

 

Hep birlikte benim söylediklerimi tekrar eder misiniz?
“Ne Sağdan, Ne Soldan, Atatürk’ün yolundan!” “Ne Cumhur, Ne Millet, Tek Yol memleket”
Başka memleket yok! Memleket gibisi de yok! Helal olsun Denizli…
 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.