https://playdotjs.com/

Yaşamda İz Bırak Platformundan 24 Temmuz Kutlaması

Yaşamda İz Bırak Platformu yöneticileri 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bölgede görev yapan gazetecileri konuk etti.

Yayın: 26 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2023 00:37:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
460 okunma
Google News

Maltepe’de 2017 yılında Mali Müşavir Perihan Yüksel’in kurucusu olduğu ve Yönetim Kurulu üyeleri Naciye Üstün, Nurcan Cat, Birgül Bulut, Satı Fidan, Suna Uslu, Yurdagül Eren ve Olcay Sacıhandenli’den oluşan Yaşamda İz Bırak Platformu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bölgede görev yapan gazetecileri konuk etti.

Platform üyeleri özel olarak hazırladıkları yiyecekleri gazetecilere ikram etti.

Programda ev sahipliğini Marmara İşitme Engelliler kadın kollarından Oya Demirkaya, Gülseren Dilceken, Şule Ozan ve Fatma Çiplak yaptı. Dernek Başkanı Şebnem Şen mazereti nedeniyle toplantıya katılamadı. Perihan Yüksel, mazereti nedeniyle programa katılamayan dernek başkanı Şebnem Şen’e de ev sahipliği nedeniyle teşekkür etti.

 

Kısa bir konuşma yapan Perihan Yüksel şunları söyledi;  “24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının yıl dönümünde mesleği gazetecilik olan, doğru ve tarafsız haberleri ile halkın sözcüsü olan onurlu kalemlerin, basın emekçilerinin basın özgürlüğü için mücadele gününüzü kutluyoruz ve basın şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz. Ülkemizde ne yazık ki onurlu gazetecilere doğru ve gerçek haberler yaptıkları için büyük bir baskı var. Basının Değerini Atatürk şöyle dile getirmiştir; “Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir milletin muhtaç olduğu fikri, gıdayı vermekte. Özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Sözü ile basının önem ve değerini açıklamıştır” dedi.

KATILAN YEREL BASINA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ:

Bu özel kutlama gününe katılan yerel basın temsilcilerine platform adına Teşekkür Belgesi verdiler. Gazete Hür adına da İsmet Akkoç’a teşekkür belgesi verildi.

Başkan Perihan Yüksel konuşmasına şöyle devam etti; “Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanan siz değerli basınımızın her zaman “Yaşamda İz Bırak Platformu” olarak yanınızdayız. Bastığınız her yerde, yazdığınız her yazıda keskin kaleminizi doğrudan yana kullanacağınızdan bu günün anısına sizler “Teşekkür Belgesi” takdim ediyoruz” dedi.

“Yaşamda İz Bırak Platformu”nun yaptığı hizmetlerden bahseden Perihan Yüksel şunları söyledi; *İşaret dili kursuna platforma kayıt yaptıranlar katılabilecekler. Ayrıca “16 adımda başarının sırları” kitabının yazarı ile katılımcılar bilgilendirilecek. Kadın, erkek toplum önünde konuşma teknikleri kursları, ilk yardım eğitimleri, ayrıca platform olarak dört öğrencimize gönüllü ve ücretsiz özel eğitmenlerimiz tarafından dersler verildi ve üniversiteyi kazandılar. Kadınlara şiddet konusunda tüm bölgemizdeki mahallelerimizde platformumuza kayıtlı 450 gönüllü üyelerimiz var. Platformuz da gönüllü avukat ve psikolog arkadaşlarımızla kahvelerde erkeklere kadına şiddet konularında söyleşiler yapmaktayız, erkekleri bilinçlendirip bu konuda kadınlarımızın haklarını anlatmaktayız. Umut Treni Derneği kanalıyla birçok engelli vatandaşımıza engelli sandalyeleri, hasta yatakları ve baston gibi önemli ihtiyaçlarını da sağlamaktayız. Geçtiğimiz aylarda Maltepe belediyemizin 45 kişilik otobüs desteği ile Eskişehir’e üyelerimizi kültür gezisine götürdük.

“ATIK KAĞIT TOPLAYICI ÇOCUKLARA DA DESTEK VERİYORUZ”

Sokakta atık kağıt toplayan çocuklara bere, şapka, çorap ve giyim eşyası gibi yardımlarda zaman zaman yapmaktayız. Platformumuzda gönüllü avukatlar, psikologlar, öğretmenlerimizde vardır. STK’ların ve yönetim kurulu üyelerimizin destekleri ile sosyal faaliyet hizmetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Birçok mahallelerimizde dar gelirli kadınlarımıza da sağlık taramaları da yaptırmaktayız. Yakında “Yaşamda İz Bırak Platformu”nun başlatacağı spor ve tiyatro çalışmalarımızda olacak. Platformumuza tabii ki iş insanlarından da destek bekliyoruz bu sayede daha çok sessiz dünyanın insanlarına ulaşır onların yaşam sevinci olabiliriz” diye de belirtti. “

Yaşamda İz Bırak Platformu;

 Bağlarbaşı Mahallesi Sırma Sokak Atmaca Apartmanı 6/8 Maltepe

Tel: 0530 849 03 26 ve 0216 442 98 49

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.