https://playdotjs.com/

Maltepe'de "Beslenme Çantası" savaşı

Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanan ve sabahları okul önlerinde öğrencilere teslim edilen gıda paketlerinin bazı okul müdürlerince çocukların ellerinden alındığı iddia edildi.

Eğitim Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 11:42:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
202 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Dünyada gıda fiyatları düşerken, Türkiye’de artışını sürdürüyor. Son bir yılda İstanbul’da yaşamanın maliyeti % 80 artarken gıda fiyatları ortalama % 72 yükseldi. Yoksul kesimin maruz kaldığı enflasyon daha da yüksek; DİSK-AR’ın hesaplamalarına göre, en yoksul gelir grubunun gıda enflasyonu %105,5 oranını buldu. Bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Gıda enflasyonu çocukların beslenme çantasını vurdu. Temel gıda ile dolan beslenme çantasının maliyeti bir yılda % 200 arttı.

Milyonlarca çocuğun kronik yetersiz beslenme ile karşı karşıya kaldığı Türkiye’de ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir öğün ücretsiz yemek verilmesi beklenirken, anaokullarındaki ücretsiz yemek uygulaması da, depremden etkilenen kentler hariç kaldırıldı.

“BUNLAR ZEHİRLİ” DENİLEREK GIDA PAKETLERİ TOPLANIYOR

Bunun üzerine Maltepe Belediyesi, büyüme çağındaki çocuklara destek olmak için ilçedeki 7 ilkokulda pilot çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında, 1000 öğrenciye gıda desteği sunuluyor. Gıda mühendisleri tarafından dikkatle hazırlanan gıda paketleri sabahları okul önlerinde öğrencilere teslim ediliyor. Ancak son günlerde, okul müdürlerinin “Bunlar zehirli” diyerek paketleri çocukların ellerinden aldıkları ortaya çıktı.

ALİ KILIÇ: “BİZE DEĞİL, ÇOCUKLARA KÖTÜLÜK”

“Maltepe Belediyesi olarak biz çocuklarımıza destek olduğumuzda bizi engellemeye çalışmaları bize değil, çocuklarımıza yapılmış büyük bir kötülüktür” diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yetkililere şöyle seslendi: “Bu yapılan, çocuklarımıza reva mıdır? Bırakın, vazifemizi yapalım. Hatta çocuklarımızın aç kalmaması için hemen bir araya gelelim, dayanışma içinde olalım. Bu çağrımın vicdan sahibi yetkililere ulaşacağını temenni ediyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.