https://playdotjs.com/

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ KARTAL ŞUBESİ AÇILDI

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi’nin açılışına katıldı.

Yaşam Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 10:30:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
121 okunma
Google News

Kartal Belediyesi’nin desteği ile Esentepe Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, siyasi partilerin temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 

Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şube Başkanı Ayhan Alkan gerçekleştirdi. Alkan, kendisinin de bir engelli annesi olduğunu hatırlatarak Kartal Şubesi’nin açılışı sırasında emeği geçen başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere herkese teşekkür etti. Engellilere daha iyi hizmet verebilmek için gereksinim duydukları desteği sağladığı için Başkan Gökhan Yüksel’e şükranlarını sunan Alkan, 1960 yılında kurulan Türkiye Sakatlar Derneği’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu hatırlatarak yeni açılan şube ile Kartal’daki engellilere daha kolay ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Gerçek ihtiyaç sahibi engellilere ulaşarak onların hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Alkan, engellilerin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi. 

Her Birey Engelli Olma Potansiyeli Taşıyor

Alkan’ın ardından söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, kendisinin de engeli nedeniyle yaşadıklarının yapılan düzenlemelerle ortadan kaldırıldığını ifade etti. Engellilerin önündeki diğer engellerinde teker teker kaldırılacağını söyledi. 61. Şube olarak açılışında büyük emeği olan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e de teşekkür etti. Bayram, engellilerin Türkiye ittifakı anlamına geldiğini belirterek bütün siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının engellilere hizmet vermesi ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.  Coğrafya gibi engelliliğinde kader olduğunu ve her bireyin engelli olma potansiyelini taşıdığı belirten Bayram, özellikle son dönemdeki deprem ve savaşlar ile engelli sayısının hızla arttığını söyledi. Türkiye’de engelli milletvekili, belediye başkanı ve daha pek görevde yer alan isimler gördüklerini ama artık engelli vali, büyükelçi, kaymakam da görmek istediklerini belirtti. Bayram, bunun için engel olan kanun maddelerinin değişmesi için mücadele ettiklerini söyledi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ise yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi’nin desteğine vurgu yaparak Kartal Şubesi’nin açılışında büyük destek gördüklerini ifade etti. Türkiye Sakatlar Derneği’nin kuruluşundan bugüne kadar milyonlarca engellinin hayatına dokunduğunu belirten Boyraz, Kartal’da bir şube açılması fikrinin Başkan Gökhan Yüksel’in desteği ile hayata geçebildiğini ifade etti. Engelli rampasının değiştirilmesi talebinin bile anında karşılandığını ifade eden Boyraz desteği için Başkan Yüksel’e teşekkür etti. 

Kartal’da Engelliler İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz

Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, engelliler ile ilgili çok daha fazla adım atılması, çok fazla mesafe kat edilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek bugün o adımlardan bir tanesini attıklarını söyledi. Pandemi ve deprem nedeniyle yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan derneğin açılışını ancak gerçekleştirebildiklerini belirterek bu sayede Kartallı engellilere daha kolay ulaşabileceklerini belirtti. Kartal Belediyesi’nde de Engelliler Birimi olduğunu, ancak nüfusun yüzde 8’inin engelli olduğu bir ortamda ailelerin sıkılmadan üzülmeden ulaşabilecekleri bir merkezin daha olmasını istediklerini söyledi. Belediye ait tesisler olsun, özel sektör olsun, engellilerin istihdamı için hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Yüksel, engelliler ile ilgili çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Emeği Geçenlere Plaket Takdim Edildi

Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ve Kartal Şube Başkanı Ayhan Alkan tarafından Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e çiçek takdim edildi ve ardından derneğin açılış kurdelesi kesilerek Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törende emeği geçen kişi ve kuruluşlara da teşekkür plaket takdim edildi. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.