https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi, "Karavanları taşıyacağız”

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi “Sahili işgal eden karavanları taşıyacağız” dedi

Siyaset Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 08:04:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
93 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi sahili işgal eden karavanları kaldırmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Bunlar çok kontrolsüz, ne olduğu belli değil. İçinde zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu var. Biz bunları ait oldukları noktalara doğru taşıyacağız”  dedi.

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Yeşilay’ın öğrenci velilerine yönelik düzenlediği “bağımlılık” konulu toplantıya katıldı.

“Evlatlarımızı bizden zararlı alışkanlıklarla çalıyorlar”

  Programda konuşan Kadem Ekşi “Evlatlarımızı bizden zararlı alışkanlıklara çalıyorlar. Okul önlerine çöreklenen ya da kafelerde çocuklarımıza el uzatan unsurlar var. Burada sadece krizi değil risk yönetimi de yapmamız lazım. Riski ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak lazım. Bunların çocuklarımıza zarar vereceği mekanları rehabilite etmek için de mücadele etmeliyiz. Yerel yönetimlerin de aslında bir anlamda görevi bu. Biz bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Binlerce karavan Maltepe sahilini işgal etmiş durumda”

  Maltepe sahilini işgal eden karavanları kaldırmak için girişimler başlattıklarını söyleyen Kadem Ekşi, “Karavan parklar kuruluyor sahilde. Bunlar çok kontrolsüz, ne olduğu belli değil. Binlerce araç var orada. Hem görsel olarak da hoş bir görüntü değil. Bu alanlara bu yapılar koyduğunuz zaman kontrol edemiyorsunuz. İçinde zararlı alışkanlıklar var. Maalesef uyuşturucu var. Çocuklar genç yaşta maalesef avlanıyorlar. Biz bunu son derece yanlış bulduğumuzu hem kaymakamımıza hem emniyet müdürümüze söyledik. İnşallah biz bunları ait oldukları noktalara doğru taşıyacağız. Çünkü sahiller halkın yaşam alanı. Sizin nefes alacağınız mekansan alanlar. Binlerce karavan sahili şu an işgal etmiş durumda” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşüm tercih değil, zorunluluk”

  Maltepe’de yaşam kalitesini arttıracak yapısal değişim ve dönüşümü başlatacaklarını vurgulayan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Hızlı adım atmak zorundayız. Şehrimizi fırsat ve tehdit kapsamında önemli sorunlar var. Deprem ve kentsel dönüşümde hızlanmamız lamı. Riskli yapılara dönük çalışmalar yapmamız lazım. Maltepe’mizde de yaklaşık 35 bin bina var. Bunlardan 15 bini herhangi bir depremde enkaza haline gelebilecek yapılar. Bunları hızlı ameliyat etmemiz lazım. Bu bir tercih değil zorunluluk” açıklamalarında bulundu.

  Kadem Ekşi, Anadolu yakasının en büyük spor kompleksini yaparak gençlere armağan edeceklerini müjdeledi. Kadem Başkan, “Sağlıklı mekanları gençlerimize açmak zorundayız. Bunlar olmazsa çocuklarımızı çalarlar. O zaman krizi yönetmek zorunda kalırız” dedi. .

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.