https://playdotjs.com/

Kurum “Çalıştay yapmaktan öteye gidemediler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: “ İstanbul'un 5 yılda yere düşen onurunu, gururunu hep birlikte ayağa kaldıracağız" dedi

Siyaset Yayın: 17 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 17.02.2024 12:19:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 13 dk.
144 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Malatya'nın hem iyi hem kötü gününde yanında olmaya çalıştık. Bu aziz şehrimiz için gerçekten yapılması gereken tüm mücadeleyi tüm ilçelerinde emin olun bizzat oraya giderek orada milletimizle, vatandaşımızla el ele vererek bu hizmetleri kazandırdık." dedi.

Malatya'nın da bir deprem şehri olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, "Malatya'mız çok acılar çekti. Bundan 4 yıl önce Elazığ ve Malatya depremlerinde biz 2 saat sonra Doğanyol'daydık. Gökçe Mahallesi'nde milletimizin hemen afet sonrasında yanında olduk. Bir seferberlik anlayışıyla orada o gün çalışma başlattık. Malatya'mıza bir söz vermiştik. O gün o elleri, o bize sarılmış kolları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız dedik. 1 yıl içinde Malatya'mıza verdiğimiz tüm sözleri tuttuk." dedi.

Malatya insanına hizmet etmek bizim boynumuzun borcu diyen Kurum, "Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için yine orada tüm ilçelerde, depremden etkilenen tüm ilçelerde önce barınma ihtiyaçlarını, ardından o geçici yaşam alanlarıyla ilgili çalışmaları ve aynı zamanda kalıcı konutları başlatarak bundan önce nasıl çalıştık, tek vücut, tek yürek, tek yumruk olduysak aynı anlayışla 11 ilimizde 180 bin konutu başlattık." diye söyledi.

İstanbul'da o acıyı bir daha yaşamamak için 39 ilçesinde riskli yapı kalmayıncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Murat Kurum, "Bizi hiçbir zaman o polemiklerin, iftiraların, dedikoduların içinde

 

bulamayacaksınız. Bizi ararsanız Hatay'ın, Adıyaman'ın yollarında bulacaksınız. Bizi ararsanız Malatya'da o depremzede kardeşlerimizin yuvalarının inşa edildiği yerde bulacaksınız." dedi.

Mevcut İBB yönetiminin tek yaptıklarının laf üretmek olduğunu söyleyen Kurum, "CHP'li  yönetimin yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Tek yaptıkları laf üretmek, reklam yapmak, algı oluşturmak. Bunun dışında verdikleri vaatlerin 10'da 1'ini gerçekleştirmişler, 9 vaat yok. Milletimize söz verip o sözlerini tutmadılar." şeklinde konuştu.

Tüm İstanbul'lularla birlikte şehrin yeniden yükselişini, yeniden dirilişini başlatacağız diyen Murat Kurum, "İstanbul'un iyi gününde de, kötü gününde de hep yanında olacağım. Her anında milletimizle birlikte olacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Malatyalılar Derneği açılış programına katıldı.

"Malatya'mızın tüm ilçelerinde bizzat giderek vatandaşımızla el ele bu hizmetleri kazandırdık"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Malatyalılar Derneği açılış programında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına katılanlara teşekkür ederek başlayan Kurum, "Sizlerin şahsında tüm Malatyalı kardeşlerimizi buradan saygıyla, hürmetle selamlıyor, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını, sevgilerini, hürmetlerini iletiyorum. Malatya'mız, doğunun batısı, batının da doğusu olan ve gerçekten yetiştirdiği ilim adamlarıyla, siyasetçilerimizle Türkiye'nin her zaman ön saflarında yer almış rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı yetiştirmiş. Battal Gazi'nin memleketi, kahramanlar, şehitler yurdu. Çünkü Malatya bizim memleketimiz. İnsan memleketine, sevdiklerinin yanına iyi günde, kötü günde gider. Biz de Malatya'nın hem iyi gününde, hem kötü gününde yanında olmaya çalıştık. Bu aziz şehrimiz için gerçekten yapılması gereken tüm mücadeleyi kalede, Pütürge'de, Doğanyol'da, Battalgazi'de, Malatya'mızın tüm ilçelerinde emin olun bizzat oraya giderek orada milletimizle, vatandaşımızla el ele vererek bu hizmetleri kazandırdık." dedi.

 

"1 yıl içinde Malatya'mıza verdiğimiz tüm sözleri tuttuk"

Malatya'nın da bir deprem şehri olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, "Malatya'mız çok acılar çekti. Bundan 4 yıl önce Elazığ ve Malatya depremlerinde biz 2 saat sonra Doğanyol'daydık. Gökçe Mahallesi'nde milletimizin hemen afet sonrasında yanında olduk. Bir seferberlik anlayışıyla orada o gün çalışma başlattık. Malatya'mıza bir söz vermiştik. O gün o elleri, o bize sarılmış kolları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız dedik. 1 yıl içinde Malatya'mıza verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Ve sonrasında da orada Pütürge'ye gittiğimizde, Kale'de o biten konutları gördüğümüzde Battalgazi'de milletimizin o gülen yüzünü gördüğümüzde emin olun bizim için bundan daha değerlisi, daha kıymetlisi yok. O gün acılarına ortak olduk. Sonrasında mutluluklarına hep birlikte şahit olduk.

 Malatya'mızdan biz şunu duyduk. Depremin ilk saatinde de, ilk dakikasında da sonrasında da 'Allah bu devlete zeval vermesin'. 'Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı sizleri başımızdan eksik etmesin' dediler. Malatya insanı, kendine yakışır duruşu, tavrı 22 yıldır gösteriyor." dedi.

 

"11 ilimizde 180 bin konutu başlattık"

Malatya insanına hizmet etmek bizim boynumuzun borcu diyen Kurum, "Bize de düşen bizim de boynumuzun borcu olan Malatya'nın yiğit insanlarına hizmet etmektir. Biz bu anlayışla çalıştık. Ardından 6 Şubat asrın felaketi. 11 ilimizi, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen ve 53 bin canımızı yitirdiğimiz asrın felaketinde de biz yine oradaydık. Günlerce, aylarca tüm milletimizle el ele verdik. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için yine orada tüm ilçelerde, depremden etkilenen tüm ilçelerde önce barınma ihtiyaçlarını, ardından o geçici yaşam alanlarıyla ilgili çalışmaları ve aynı zamanda kalıcı konutları başlatarak bundan önce nasıl çalıştık, tek vücut, tek yürek, tek yumruk olduysak aynı anlayışla 11 ilimizde 180 bin konutu başlattık. Dünyada örneği yoktur. Dünyada böyle bir millet de yoktur. Bu milletin kucak açtığı her zaman sahip çıktığı devletimiz, milletimiz için 3 ayda 180 bin konutun inşasını başlattı. Üzerinden 1 yıl geçti ve orada vatandaşlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 6 bin konutumuzu 1 yıl bile bitmeden teslimlerini gerçekleştirdik. Çarşılarıyla, sanayisiyle, Malatyaspor'uyla, Malatya'mız yeniden ayağa kalkacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da olsak bir ayağımız hep deprem bölgesinde olacak. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için orada yapılması gereken mücadeleyi emin olun sonuna kadar vereceğiz. Çünkü Malatya bu ülkenin sağlamlaştırıcı çimentosudur." diye belirtti.

 

"Bizi hiçbir zaman o polemiklerin, iftiraların, dedikoduların içinde bulamayacaksınız"

İstanbul'da o acıyı bir daha yaşamamak için 39 ilçesinde riskli yapı kalmayıncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Murat Kurum,  "Tüm vatandaşlarımızla, belediye başkanlarımızla el ele vereceğiz ve İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. İstiyoruz ki bu acılar bir daha yaşanmasın. İstiyoruz ki orada milletimiz yastığa başını koyduğunda huzurla, güvenle uyusun. O yüzden Eyüpsultan'da el ele, her mahallede bizi kentsel dönüşümde bulacaksınız. Bizi hiçbir zaman o polemiklerin, iftiraların, dedikoduların içinde bulamayacaksınız. Bizi ararsanız Hatay'ın, Adıyaman'ın yollarında bulacaksınız. Bizi ararsanız Malatya'da o depremzede kardeşlerimizin yuvalarının inşa edildiği yerde bulacaksınız. Bizi ararsanız şantiyede baretlerimizi takmış, çizmelerimizi giymiş, milletimizle belediye başkanlarımızla el ele vermiş şantiyelerde bulacaksınız. Bizi ararsanız Eyüpsultan'ın sokaklarında, Fatih'in, Bayrampaşa'nın gençlerinin, kadınlarının yanında bulacaksınız. Bizi ararsanız, esnafımızla el ele vermiş, İstanbul'un ticaretini yükseltirken bulacaksınız. Biz bu anlayışla 25 yıldır, 81 ilimize hizmet ediyoruz." dedi.

  

"Milletimizin yanında olacağız"

İstanbul'un meseleleri için gece gündüz çalışacağız diyen Murat Kurum, "Hep şantiyede olacağız, sahada olacağız. Milletimizin yanında olacağız ve bu amaç doğrultusunda da tek dileğimiz İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek. Deprem riski bertaraf edilmiş, artık deprem korkusu yaşamayan bir şehir haline getirmek. Ve İstanbul'un her yerinde yaşayan insanlarımızın huzur içinde, güven içerisinde yaşayacağı o trafik çilesinin bitmiş olduğu, her ilçeye Metro'nun gittiği, her ilçede yeşil alanın, millet bahçelerinin, mahalle parklarının arttığı, gençlerin geleceğe güvenle baktığı, büyüklerimizin burada o Eyüp Sultan Hazretleri'nin dizinin dibinde İstanbul'un manevi muhafızının yine o kucak açtığı İstanbul'da el ele, yaşayacağımız bir İstanbul'u inşallah sizlerle birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz." dedi.

 

"3 senedir çalıştay yapmaktan öteye gidemediler"

Mevcut İBB yönetiminin tek yaptıklarının laf üretmek olduğunu söyleyen Kurum, "CHP'li  yönetimin yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Tek yaptıkları laf üretmek, reklam yapmak, algı oluşturmak. Bunun dışında verdikleri vaatlerin 10'da 1'ini gerçekleştirmişler, 9 vaat yok. Milletimize söz verip o sözlerini tutmadılar. İstanbul'u bir basamak olarak görüp, üzerinden ikbal peşine düştüler. İstanbul'da ne depremle ilgili, ne trafikle ilgili, ne yeşil alanla ilgili ne de İstanbul'un genel sorunlarıyla alakalı bir irade ortaya koymadılar, koyamadılar. Her sorduğunuzda da bir bahane üreterek farklı farklı gündemler peşinde koşarak gündemi değiştirmeye çalıştılar. Algıyı başka alanlara çekmeye çalıştılar. Niye biliyor musunuz? Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. İstanbul'a dair yaptıkları, gerçekleştirdikleri hiçbir şey olmadığı için. Depremle ilgili çalıştaydan öteye gidemedikleri için heybeleri boş. Sorsanız çalıştay yapacağız. 3 senedir çalıştay yapmaktan öteye gidemediler. Ve burada CHP'li İBB yönetiminin İstanbul'da beş yılda yaptığı şey ne biliyor musunuz? Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul. İstanbul'u bitirmek için, İstanbul'u duraksatmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. 31 Mart'ta biz İstanbul'un duraklama dönemini İstanbullu kardeşlerimizle birlikte bitireceğiz." şeklinde konuştu.

 

"İstanbul'un 5 yılda yere düşen onurunu, gururunu hep birlikte ayağa kaldıracağız"

Tüm İstanbul'lularla birlikte şehrin yeniden yükselişini, yeniden dirilişini başlatacağız diyen Murat Kurum, "İstanbul'un iyi gününde de, kötü gününde de hep yanında olacağım. Her anında milletimizle birlikte olacağım. 31 Mart akşamı, İstanbullu kardeşleriyle birlikte yol yürüyen evladı olmak için adayım. Bu anlayışla hep birlikte İstanbul'umuzun o 571 yıldır yükselen ama şu 5 yılda maalesef yere düşen onurunu, gururunu hep birlikte ayağa kaldıracağız. İstanbul'da bir kardeşiniz olarak bu hizmet yarışını, gerçek belediyeciliği ve bu manada vatandaşlarımıza yapılacak tüm hizmetleri yapacağımızı burada bir kez daha ifade ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Murat Kuruma kayısı hediye edildi. Bu arada açılışa İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammed Vanlıoğlu, Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, E-MADER Başkanı Abdullah Özatilla ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.