https://playdotjs.com/

Ramazan Uğural isyan etti

İYİ Pari Maltepe Belediye Başkanı Ramazan Uğural, seçim afişlerinin Kaymakamlık emriyle toplatılmasına sert tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 15:46:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
112 okunma
Google News

 

İYİ Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural Maltepe Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Yapılan uygulamalar ile insanların ısrarla iki kutuplu siyasete çekilmek istendiğini vurgulayan İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Yağız Bayraktar, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’yi sert bir şekilde eleştirerek şunları söyledi;

“İki kutuplu siyasetin kaybettiğini yıllardan bu yana görüyoruz.  Biz İYİ Parti olarak genel başkanımızın önderliğinde şöyle bir karar aldık. Biz bu oyunu bozacağız. Üçüncü bir yol var. Bu üçüncü yolu da en iyi şekilde temsil edecek olan Ramazan Uğural’ı burada Belediye Başkan Adayı olarak çıkararak gösterdik. Sizlerin de bildiği üzere 2 aydan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afişlerimizin Kaymakamlık emriyle toplatılmasını doğru bulmuyoruz”

AK Parti adayını açıklanmasının ardından İYİ Parti’ye yönelik bir tavır değişikliği gözlendiğini vurgulayan Yağız Bayraktar, “Herkesin bildiği üzere devlet babadır. Baba evlatlarına adaletli olmak zorundadır. Burada Devletimizi kim temsil ediyor mülki amir. Mülki amirlerin burada herkese eşit davranması gerekiyor. 2 aydan bu yana devam eden bir çalışmamız var ve çok ciddi masraflar yapıldı. Bundan daha önemlisi teşkilatımız sabahlara kadar sokakları süslediler. Mülki amirin keyfi hareket etmesi sonucu bu süslemelerin hepsi toplatıldı. Bunu 1961 yılında çıkan bir yasaya dayandırdılar. Bu yasa 60 yıldır kullanılmıyor birden bire biz iddialı çıkınca ve vatandaş teveccüh gösterince yasayı hatırladılar.” Dedi.

Meydandaki AK Parti afişlerini gösteren Yağız Bayraktar; “Tamam adalet karşısında boynumuz kıldın ince ve fakat bize uygulanan bu haksızlık sizlerin de burada gördüğünüz gibi başkalarına yapılmıyor. Tekrar ediyorum, DEVLET babadır ve adil olmak zorundadır. Mülki amirlere sesleniyorum adil olun. Biz başka partilere benzemiyoruz. Bizlerin kimseye eyvallahımız yok. Herkes işini layıkıyla yapsın. Bize uygulanan kanun herkese uygulanacak” dedi.

 

İYİ Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural ise yaptığı açıklamada “Sizlerin de gördüğü üzere bizlerin pankartları söküldü. Teşkilat mensuplarımız 15 gündü zor astı. Bir gün içinde hepsini kaldırdılar. Ben sorduğumda ise dediler ki 1961 yılında çıkan kanunu uyguluyoruz. 1 Mart tarihine kadar kimse Mitingde yapamıyor ve pankart asamıyor. Ben bu arada başka ilçeleri de gezdim tüm ilçelerde bayraklar duruyor. Demek ki bu kanun sadece Maltepe için varmış TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nde.  Demek ki bizden çekindiler. Biz halkız Maltepe’yi halk yönetecek. Bizim partimiz Maltepe Partisi. Maltepe bunu görüyor. Ramazan Uğural’ın ayak sesleri geldi. Camilerden adam toplayıp mitingde yapmayacağız. Tüm Maltepeliler Maltepelinin yanında olacak.  Bana yasak dediler, kendileri yasağı delmiş durumdalar. Kanun sadece Ramazan Uğural için olamaz. Bu yapılan Maltepe’ye haksızlık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.