https://playdotjs.com/

CHP Maltepe’den İsrail protestosu

CHP’liler Maltepe ilçe binası önünde toplanıp, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti

Gündem Yayın: 19 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 19.10.2023 23:03:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
258 okunma
Google News

CHP Maltepe İlçe Örgütü, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Partililerle birlikte Maltepe CHP İlçe binası önünde bir basın açıklaması yapan CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Emperyalizmin Ortadoğu’daki maşası olan İsrail devleti, yıllardır süregelen saldırılarına son günlerde en kanlılarından birini eklediğini vurguladı.

Kenan Otlu’nun okuduğu basın açıklamasının tam metni şöyle;

Filistin meselesi bizlerin geçmişten bugüne eğilip bükülmeden tavır koyduğu bir mesele olmuştur. Her zaman olduğu gibi bugün de zalimin karşısındayız.

İsrail, abluka altına alıp çevrelediği Gazze’ye ne gıda ne su ne elektrik ne akaryakıt ne de doğalgaz girmesine izin vermektedir. Sivil-asker fark etmeksizin aralıksız bombalarla füzelerle çocukları, sivilleri katletmektedir. Filistin’in tüm altyapısı çökmüş, hayatın devamı ancak tesadüflere kalmıştır. Filistin toprakları adeta bir açık cezaevine dönüşmüştür.

Hedef gözetmeksizin Gazze’de sivilleri katleden, sivillerin yaşadığı, sığındığı binaları füzelerle yerle bir eden İsrail ordusu, 17 Ekim 2023 tarihinde, daha da pervasızlaşarak, El-Ehli Hastanesi’ni hedef almıştır. El-Ehli Hastanesi’ne yönelik bu saldırıda 500’den fazla sivil katledilmiştir, çok sayıda sivil de saldırıda yaralanmıştır. Gözünü kırpmadan sivillerin sığındığı hastaneye dahi saldırı düzenleyen İsrail, insanlığa karşı suç ve soykırım suçunu en ağır biçimde işlemiştir. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ‘Gazze Şeridi’nde siviller dahil hiç kimse masum değil’ şeklindeki sözleriyle, İsrail’in sivil halka yönelik soykırım niyetini itiraf etmiştir.

2023 yılında soykırımı konuşur olmak insanlığın geldiği noktayı göstermektedir. Bizler, solcular, sosyal demokratlar, sol gelenekten gelenler; her zaman olduğu gibi zalime karşı mazlumun yanındayız. Ezene karşı ezilenin yanındayız, her türlü terörün karşısındayız. İsrail’in bütün kanlı saldırılarını kınıyoruz.

Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını, kalıcı barışın ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. İnsanlığı da bu yolda ortak mücadeleye davet ediyoruz.

Sadece tek tarafımız var BARIŞ.

Masum çocuklar ve kadınlar...

Vuran da vurduran da bu coğrafyada emperyalist silah tüccarlarına ve işbirlikçilerinin planlarına hizmet ediyor.

Filistin halkı vatansız bırakılıyor.

Hükümetlerin kuru kuruya tavsiyelerini artık kabul etmiyoruz.

Açıkça sivil halka soykırım, zorunlu göç ve bomba ile imha dayatan İsrail Hükümetine yaptırımlar uygulanmalıdır.

Askeri, ekonomik, diplomatik ilişkiler ateşkes sağlanana kadar askıya alınmalıdır.

“Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyen Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün izinden giden biz Cumhuriyet Halk Partililer masum bir canın daha ölmemesi için sesleniyoruz.

Ortadoğu’dan kirli ellerinizi çekin, savaşı durdurun, katliamı son verin.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.