https://playdotjs.com/

Gençlik Forumunun 6.sı gerçekleşti

“Gençliğin Yüzleri” Gençlik Forumunun 6.sı İstanbul’da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Yaşam Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 11:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
234 okunma
Google News

“Gençliğin Yüzleri” gençlik forumlarının altıncı durağı İstanbul oldu. Gençlerin sesini, özgür ve demokratik şekilde topluma ve siyasi partilere duyurmak üzere başlatılan sivil girişim gençlere fırsat sunuyor. Gençlerin kurguladığı bir çözüm üretme programı olan Gençliğin Yüzleri, 2023 genel seçimleri çerçevesinde genç seçmenlerin taleplerini siyasi partiler tarafından görünür kılmak, demokrasiye katılımlarını güçlendirmek ve gençlerin ortak meselelerine çözümler üretmek üzere, tarafsız, partiler üstü ve şeffaf bir ortam sunuyor. Gençlerin, farklı görüşlerden yaşıtlarıyla benzer beklenti ve sorunları konuşulabildiği bir ortamda bulunmaktan memnuniyet duyduğu ,“Gençliğin Yüzleri” Programı, İzmir, Denizli Samsun, Diyarbakır, Mersin ve İstanbul’un ardından Eskişehir ve Ankara’da devam edecek.

 

Gençler meselelerini tartışırken çözüm önerilerini de dile getiriyor

Fikirlerini, talep, beklenti ve umutlarını görünür kılmak, seçimler öncesi siyasi partilerin gençlik politikalarını gözden geçirmelerini talep eden gençler, Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek ikinci tur forumlarda gençlik forumlarından çıkan 4 politika önerisini 8 şehrin milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla paylaşılacak. Her şehrin “Genç Yüz”leri, çözüm önerilerini kamuoyu ve siyasetçilere aktararak seçimler öncesinde siyasi partilerin gençlik politikalarının hazırlanmasına kaynak sunacaklar. Yaklaşık 7 milyon genç seçmenin ilk defa oy kullanacağı 2023 seçimleri, genç seçmenlerin taleplerini , çeşitli görüşlere sahip yine gençlerin öncülüğünde kamusal bir tartışmaya çevirmek için önemli bir fırsat yaratacak.

Her görüşten siyasilerin parti programlarını oluştururken yararlanabilecekleri bir “gençlik duyumu ortamı” olan bu program, Ulusal Demokratik Enstitü, Sosyal İklim Derneği, Dokuz 8 Medya Araştırmaları Derneği ve Daktilo 1984’ün desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.