https://playdotjs.com/

DEVA Partisi engellileri ağırladı

Deva Partisi Maltepe ilçe Başkanı Salih İnak engelli bireylerin sorunlarının yılda bir kez hatırlanmasından şikayet etti. Deva Partisinde engelli bireylere yönelik bir sosyal sorumluluk eylem planının olduğunu söyledi

Gündem Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 22:44:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
351 okunma
Google News

 

Haber: Funda TUNCA

 

Deva Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla verdiği kahvaltıda Maltepe'de yaşayan Engelli dostlarımızı parti yönetimi ile biraraya getirdi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda pek çok Serebral Palsi ailesi ve Engelsiz Yasamı Destekleme Derneği Başkanı Bülent İnce ve Yönetim Kurulu katıldı.

Oldukça güzel ve sıcak bir ortamın oluştuğu kahvaltıda gelen davetlilere hoşgeldin konuşması yapmak üzere ilk sözü alan Deva Partisi Maltepe ilçe Başkanı Salih İnak konuşmasında öncelikle, engelli bireylerin ve onların sorunlarının yılda bir kez hatırlanmasından ve buna karşılık Deva Partisinde engelli bireylere yönelik bir sosyal sorumluluk eylem planın ve bunun bütçesinin ve süresinin varlığından bahsetti.

Daha sonrasında sözü alan Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Bülent İnce ise konuşmasında; Öncelikle Engelli maaşlarının düşük olmasından ayrıca maaşlar uygun seviyeye çekilse bile engelli bireylerin ihtiyaçlarına ulaşmadaki erişim sıkıntısından bahsetti. Daha sonra ise Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ile İsmekin ortaklaşa yapacakları kurs ve eğitim hizmetlerinden bahsetti.

Hemen akabinde  Serebral Palsi aileleri adına sözü alan Habibe Onaran ise engelli kavramının ülkemizde tam olarak doğru bir şekilde anlaşılmadığını Serebral Palsinin de bir engel olduğunu, ayrıca bir engelli ailesinde bir otomobil var ise onun için yapılan yardımların kesilmesinin üzücü yanlarından bahsetti.

Ayrıca Deva Partisi adına Maltepe'den Belediye Başkan aday adayı olan  Kubilay Sevencan ve Furkan Yer ile  Maltepe Sosyal Politikalardan sorumlu ilçe Baskanı Yardımcısı Murat Ünaldı da engelli aileleri ile tek tek ilgilenerek sorunları not aldılar.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.