https://playdotjs.com/

101.yıla coşkulu kutlama

Büyük zaferin 101’inci yılı Maltepe’de coşkuyla kutlandı Ellerinde meşaleler ve bayraklara binlerce kişi yürüdü

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 09:32:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
222 okunma
Google News

30 Ağustos Zafer Bayramı Maltepe’de sabah saatlerinde itibaren başlayan etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı. Büyük zaferin 101’inci yıldönümünde binlerce Maltepeli meşaleler ve bando eşliğinde yürüdü. Ünlü sanatçı Burcu Güneş’in de konser verdiği gecede, kutlamalar esnasında konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “100. yılımızda Cumhuriyet bayrağımızı sizlerle, sizden sonraki kuşaklara taşıyacağınızdan asla ama asla şüphe duymuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Maltepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabah gerçekleştirilen resmi kutlama töreniyle Atatürk anıtına çelenk konulurken akşam saatlerinde de fener alayı düzenlendi. Binlerce Maltepeli ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla belediye önünden konserin gerçekleştirileceği Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin önüne kadar bando eşliğinde marşlarla birlikte yürüdü. Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe evlerinden vatandaşlar da bayrak sallayarak eşlik etti. Kırmızı beyaz giyilen giysilerle, telefon ışıklarıyla, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle büyük bir coşkunun eşlik ettiği konser alanında Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“GENÇLİĞİMİZE GÜVENİYORUM”

Konser alanında halkı selamlayarak konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hepinizin Zafer Bayramı, Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun. Bugün memleketin her tarafında Şırnak’tan Edirne’ye kadar Cumhuriyetimizin, zaferimizin, asırlık çınarımızın 100’üncü yılını kutluyoruz. Ne mutlu bize ki başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bize miras bıraktığı bu zafere ve Cumhuriyet’e Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak sahip çıkıyorsunuz. Ne mutlu bize, ne mutlu size, ne mutlu Türkiyemize. Maltepeliler olarak, Maltepeli gençler olarak, Maltepe’nin hemşerileri olarak Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacağınızı biliyor, size inanıyorum. 100. yılımızda Cumhuriyet bayrağımızı sizlerle, sizden sonraki kuşaklara taşıyacağınızdan asla ama asla şüphe duymuyorum.” dedi.

BURCU GÜNEŞ’TEN MUHTEŞEM KONSER

Daha sonra sahne alan ünlü sanatçı Burcu Güneş, 10. Yıl Marşı başta olmak üzere sevilen marşları ve şarkılarını seslendirdi. Muhteşem konserde halk büyük bir coşkuyla marş ve şarkılara eşlik etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.