https://playdotjs.com/

AK Parti’nin Balıkesir adayı Yücel Yılmaz oldu

2014 seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz, 2019 seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Yücel Yılmaz yeniden bu görev için aday gösterildi.

Siyaset Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 16:27:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
144 okunma
Google News

 

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında AK Parti Balıkesir adayı şimdiki başkan Yücel Yılmaz olarak açıklandı. Böylelikle Yücel Yaılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönem için yola çıkmış oldu.

Yücel Yılmaz adaylığının açıklanmasını ardından sosyal medyada yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

31Mart Yerel Seçimleri için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden aday olarak şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın

Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Çıktığımız bu yolda her daim desteğini hissettiğim kalbi güzel hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah sizlerle birlikte Balıkesir'imize güzel hizmetler etmeyi tekrar nasip etsin... Yeni dönemde de durmadan çalışacağız, yine yüzümüz gülecek

Hedeflerimize ulaştığımız 5 yılı geride bırakıyor; yeni hedefler ve projelerle yeni bir dönemi beraber karşılıyoruz. Bizler, sadece bir şehri yönetmekle kalmadık; birlikte şehrimizin geleceğini şekillendirdik ve özünü zenginleştirdik. Bu kıymetli yolculuğu paylaşan, Büyükşehir’in başarılarına imza atan değerli çalışma arkadaşlarım; hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Hayatımın her döneminde olduğu gibi, siyasi hayatımda da yanımda olan güç kaynağım kıymetli aileme, evlatlarıma teşekkür ediyorum. Allah, aileme ve büyük milletimize karşı mahcup etmesin.”

YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

Yücel Yılmaz 1975'te Almanya'da doğmuştur. Yücel Yılmaz, eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yapmıştır. İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat ve Ticaret Politikası Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak tamamlamıştır. Halen Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nı kuran Yücel Yılmaz ticari hayatına başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği de yapmıştır.

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapmıştır. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir. Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır. Aynı zamanda kurucusu olduğu birliğin başkanıdır

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir. Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilen Yücel Yılmaz, ayrıca kurulmasına öncülük ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de başkanlığını yapmaktadır.Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.