https://playdotjs.com/

Efsane lezzet durağı 'HÜNKAR LOKANTASI '

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez adresi 'HÜNKAR LOKANTASI ' 74 yıldır her gün aynı heyecanla açılıyor

Yaşam Yayın: 13 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.01.2024 20:36:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
100 okunma
Google News

 

Çocuk yaşlarda iştahla  yediğimiz yemekler damağımızda farklı tatlar bırakmışsa ilerleyen yaşlarda kesinlikle özlüyoruz. Kadın budu köfte, ekmek kadayıfı, tel kadayıf gibi yemek ve tatlıları özleyince, o günleri  yaşatacak tek adres Hünkar Lokantası.. 

YARIM ASIRDAN FAZLA

Merhum Talip Ügümü’nün 74 yıl önce kurduğu Hünkar Lokantası ilk günkü heyecanını yaşıyor. 1950 yılından bu yana misafirlerini Türk ve Osmanlı Mutfağının zengin tat kültürü ile buluşturan Hünkar, kuşaktan kuşağa geleneksel lezzetleri aktarmaya devam ediyor. 11 yaşındayken bulaşıkçılık yaparak iş hayatına başlayan Talip Ügümü’nün yemek aşkı bir virüs gibi çocuklarına, torunlarına bulaşmış. 

DÜNYACA ÜNLÜ

2007 yılında “Restoran Magazine” tarafından belirlenen ve alanındaki tek geçerli liste olarak kabul edilen “The World’s Best Restaurants” listesinde dünyanın en iyi restoranlarından biri seçilen Hünkar’ın sahiplerinden namıdiğer Kral Faruk (Faruk Ügümü) işinin başında, aşçılar ve garsonlar pırıl pırıl giysilerle, tüm hijyen kurallarına uyarak bu zor günlerde işlerini en iyi şekilde ve başarı ile yürütüyorlar.

Ügümü ailesinin sinerji oluşturan yapı taşlarından Faruk Ügümü,

"Geleneksel mutfağın temsilcisi Hünkar, çizgisini hiç bozmadan yoluna devam ediyor. 74 yıldır  nefaseti realiteyle birleştiriyoruz" diyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.