https://playdotjs.com/

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu kuruldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu’nun kuruluşu tamamlandı. Kuruluş belgesi kurucu başkan Ali Rıza Yıldız tarafından İstanbul Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 11:44:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
238 okunma
Google News

Ali Rıza Yıldız başkanlığındaki  İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği (İstanbul Medya) çatısı altında toplanan gazeteciler birbirinden önemli etkinliklere imza atmıştı. İstanbul genelinde görev yapan gazeteciler arasındaki güç birliğinin artması üzerine Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Şişli, Üsküdar ve Maltepe Gazeteciler Dernekleri kurulmuştu.

Bu gelişmelerin ardından yine Ali Rıza Yıldız’ın ortaya attığı fikir doğrultusunda kurulan bu derneklerin bir federasyon çatısı altında birleşmeleri gündeme geldi.

Aylar süren çalışmaların ardından İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu’nun kuruluşu tamamlandı.

Kuruluş aşaması öncesinde yaptığı etkinliklerle sık sık gündeme gelen İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonunun Kurucu Başkanı Ali Rıza Yıldız yaptığı açıklamayla yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla Federasyonun kuruluşunun gerçekleştiğini duyurdu.

Federasyonun kuruluş belgesi Kurucu Başkan Ali Rıza Yıldız tarafından İstanbul Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Türkiye sınırlarını aştı ve kuruluş haberi Azerbaycan Boyuk Millet gazetesinde yayımlandı.

 

İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız'ın Kurucu Genel Başkan olarak görev aldığı İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu kurucu kurulunda;

Ümraniye Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Söyler

Ataşehir  Gazeteciler Derneği Başkanı Yasemin Eryıldız,

Kadıköy Gazeteciler Derneği  Başkanı Benusen Toprakkaya,

Şişli Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Çavuş,

Üsküdar Gazeteciler Derneği Başkanı Nimet Kartal

Maltepe Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Bilgin  yer aldı.

BAŞKAN YILDIZ : “SEKTÖRÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İstanbul'un böylesine önemli bir oluşuma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken  Başkanı Ali Rıza Yıldız şunları söyledi; “Sektörümüzde sıkıntılaın her geçen gün büyüdüğü hepimizin bildiği bir gerçek. Gazetecilerin daha özgür ortamda çalışmalarını, ekonomik kaygılarının en az düzeye indirilmesini ve mesleğin kaybolan saygınlığının yeniden kazanılması adına böyle bir oluşumun gerekli olduğu konusunda oluşan fikir birliği federasyonumuzun kurulmasının ilk ışığını yaktı.

Bir dernekle başladığımız yolculuk 6 derneğe ulaşınca da federasyonun kurulması kaçınılmaz oldu. Bundan sonra sorumluluğumuzun çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Meslektaşlarımızın birlik ve dayanışma içinde olmasıyla federasyonumuzun çok önemli işlere imza atacağına inanıyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.