https://playdotjs.com/

İbni Sina Tıp Merkezinden Örnek Proje

İbni Sina Tıp Merkezi; öğrencilerin, uygun mesleği seçmelerine yardımcı olmak amacıyla olan "Mesleği Yerinde Tanıma ve Sevdirme " projesi başlattı.

Yayın: 28 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.04.2023 09:43:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
279 okunma
Google News

Ülkelerin kalkınmasında, üretken ve gelişmeye açık nitelikler kazandırmayı amaçlayan çağdaş eğitim anlayışı içinde, doğru meslek seçimi önemli bir yer tutmaktadır. Küçükyalı’da bulunan İbni Sina Tıp Merkezi; öğrencilerin, ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçmeleri ve gelecekleri için doğru adımları atmalarına destek olmak amacıyla olan "Mesleği Yerinde Tanıma ve Sevdirme " projesi başlattı.

İbni Sina Tıp Merkezi tarafından ilk olarak Maltepe Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ile başlatılan proje ilçedeki diğer liselerle devam edecek. Projede okul yönetimlerinin belirleyeceği öğrenciler İbni Sina Tıp Merkezi’nde bir gün geçirerek doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personelinin bir gün içinde yaşadıklarını izleyerek sağlık sektörü hakkında bilgi sahibi olacaklar.

İbni  Sina Tıp Merkezi  Maltepedeki okullarda Avrupa modeli olan "Mesleği Yerinde Tanıma ve Sevdirme " projesi ile Maltepe’de örnek bir adım atmış oldu.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz'ün destekleri ve izinleri ile başlatılan proje ise ilgili konuşan Ibni Sina Tıp Merkezi Başhekimi Müsayip Hakko, “Liseyi bitiren gençlerimizin seçecekleri meslekler konusunda ciddi tereddütler yaşadıklarını biliyoruz. İbni Sina Tıp Merkezi olarak böyle bir projeyle sağlık sektörünü öğrencilerimizle tanıştırmak istedik. Uygulamanın diğer sektörlerde de yayılması bizleri mutlu edecektir” dedi.

Maltepe Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Cemile Erkan, İbni Sina Top Merkezi Genel Koordinatörü Zekiye Çoruh ile yaptıkları bir görüşmede proje fikrinin doğduğunu ve böyle kıymetli bir organizasyonda ilk olarak yer alan okul olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Projenin başlatıldığı gün İbni Sina Tıp Merkezi’ni ziyaret eden Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, proje nedeniyle her iki kurumun yöneticilerini tebrik ederek katılan öğrencilerle de görüştü. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Ibni Sina Tıp Merkezi Başhekimi Müsayip Hakko ve Genel Koordinatör Zekiye Çoruh tarafından Kaymakam Bahri Tiryaki’ye projeye destekleri nedeniyle plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.