https://playdotjs.com/

Maltepe’de Destek Market farkı

Maltepe'de 400m2’lik bir alanda Destek Market Projesi uygulanmaya koyuldu

Ekonomi Yayın: 04 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.02.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
334 okunma
Google News

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, “2015 yılının Şubat ayında Cevizli Mahallemizde, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla devletimizin tüm imkanlarıyla sosyal dayanışmayı ön planda tutarak Temel İhtiyaç Derneği ortaklığıyla 400m2’lik bir alanda Destek Market Projesi uygulanmaya koyuldu" dedi

 

Açlık ve yoksullukla mücadelede israfı azaltan önemli araç: Gıda Bankacılığı

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) iş birliği ile Gıda Bankacılığı konusunda farkındalık yaratmak, dünyada ve Türkiye’de yapılan çalışmaları daha geniş kitlelerle paylaşmak amacı ile Beykoz Üniversitesi’nde 3. Gıda Bankacılığı Zirvesi yapıldı. “ Türkiye’deki Sosyal Yardım Sistemleri ve Gıda Bankacılığı” konulu panelde konuşan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, açlık ve yoksullukla mücadelede israfı azaltan Gıda Bankacılığı uygulamasının İstanbul Maltepe’de nasıl uygulandığını anlattı.

 

Kaymakam Bahri Tiryaki konuşmasında Gıda Bankacılığını, “Üretim fazlası ve tüketilebilir sağlığa uygun her türlü gıdayı doğrudan veya kurumlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıran kar amacı gütmeyen vakıf ve derneklerin oluşturduğu organizasyonları kapsayan uluslararası bir sistem” olarak tanıttı.

2015’TEN BERİ DESTEK MARKET PROJESİ İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR

Destek Market Projesi hakkında, “2015 yılının Şubat ayında Cevizli Mahallemizde, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla devletimizin tüm imkanlarıyla sosyal dayanışmayı ön planda tutarak Temel İhtiyaç Derneği ortaklığıyla 400m2’lik bir alanda Destek Market Projesi uygulanmaya koyuldu. Destek market çalışanlarımız vakfın personeli olup bugüne kadar yapmış olduğu yardımları başta TİDER derneği olmak üzere çeşitli bağışçılardan yardım alarak sağlamıştır.” açıklamasında bulundu.

DESTEK MARKET’DEN 15041 AİLENİN İHTİYACI KARŞILANDI

İhtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaç sınıfına giren gıda, temizlik, hijyen ve giysi gibi ürünlerini bulabildiği ve ihtiyacına göre alışverişini yapabildiği, paranın geçmediği Destek Market’e ise başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-devlet üzerinden yapıldığını belirten Kaymakam Tiryaki, “İhtiyaç sahipleri, vakfımızın sosyal hizmet uzmanları tarafından sosyal incelemeden geçtikten sonra Destek Market’ten yararlanabilmektedir. Kamu kurumu ve sivil toplum işbirliği ile düzenli olarak ihtiyaç sahibi hanelere destek olan Market’imizin bir diğer vizyonu ise TİDER ile iş birliğimizle israfı azaltmaktır. Süreç içerisinde düzenli olarak 13.041 aileye Destek Market’ten yardım yapılmıştır. Bu anlamda özel sektörün, kamuda kullanılabilir durumdaki ürünleri bağışlayarak, yaratılan sosyal faydanın artırılmasına destek olmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.

13 bin 404 HANEYE YARDIM YAPILDI

Maltepe Kaymakamı Tiryaki ayrıca Türkiye’deki sosyal yardım sistemleri hakkında da bilgi verdi. “Ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çok geniş bir yelpaze içinde çeşitli sosyal yardımların yapılması amacıyla il/ilçe Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nden periyodik olarak her ay kaynak aktarılmaktadır. Vakıfların gelirleri sadece fondan aktarılan paydadan oluşmamaktadır. Bunun yanında halk tarafından ve STK’lar tarafından yapılan bağışlar da bulunmaktadır. İlçemiz Maltepe 525.000 nüfusa sahip olup, yüksek dezavantajlı gruba ait yoğun mahallelerimizin bulunduğu bir ilçedir. Son bir yıl içerisinde 13 bin 404 hanede yaşayan vatandaşlarımıza bu yardımları ulaştırmış durumdayız.” açıklamasında bulundu.

VEFA EVDE BAKIM PROJESİ

Kaymakam Tiryaki ayrıca destek programlarından biri olan Vefa Projesi kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın; ev temizliği ve kişisel bakımları gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik geliştirilmiş sosyal hizmet projesinden bahsederek “İhtiyaç sahibi olup kişisel bakımlarını ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımız, ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımını yerine getiremeyen vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü 240 bakıma muhtaç vatandaşımız ikamet ettikleri evlerinde proje kapsamındaki hizmetlerden faydalanmaktadır.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.