https://playdotjs.com/

Maltepe’nin ilk kadın başkanı göreve başladı

Maltepe'nin ilk kadın belediye başkanı seçilen Esin Köymen, mazbatasını aldıktan sonra görevi önceki başkan Ali Kılıç'tan devraldı.

Siyaset Yayın: 05 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.04.2024 14:03:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
190 okunma
Google News

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mimar Esin Köymen, Maltepe ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçti. Köymen, bugün gerçekleşen törenle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) görevlilerinden mazbatasını aldı ve önceki dönem belediye başkanı Ali Kılıç’tan belediye binasında resmi olarak görevi devraldı.

Kılıç: “Arkadaşlarımız bizlerden aldığı görevleri daha üst noktaya taşıyacak”

Ali Kılıç, devir teslim töreninde Maltepe halkına hizmet etme şansı verildiği için teşekkürlerini iletti ve “Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen arkadaşlarımız bizlerden aldığı görevleri daha üst noktaya taşıyacaktır. Buna eminim. Sayın Köymen’e de bu yolculuğunda başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Yeni meclis üyesi arkadaşlarımızın da yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

Köymen: “Maltepe’yi çok daha iyi yerlere götürmek istiyoruz”

Esin Köymen ise görevi devraldığı Ali Kılıç’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bu bir bayrak yarışıydı ve bu dönem görevi biz devraldık. Maltepe’de çok daha fazla çalışarak, çok daha iyi yerlere götürmek istiyoruz” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, belediye binası önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada ise Maltepe’nin birlik ve beraberlik içinde daha mutlu bir yer olacağına vurgu yaptı.

Köymen: “Biz bir arada olduğumuz için çok güzeliz”

Köymen’in konuşması, “Biz ‘Maltepe’de yaşam var’ diye bir yolculuğa çıktık ve bütün farklılıklarımızla Maltepe’de daha mutlu olalım. Bu kadar gerilimin olduğu siyasi atmosferin dışına çıkalım. Biz bir arada olduğumuz için çok güzeliz” şeklinde devam etti. Ayrıca, yerel yönetimin önemine değinerek, insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakmak istediklerini belirtti.

Ayrıca, Köymen, “Seçim dönemi, uzun soluklu bir mücadele alanıydı. Türkiye’ye gerçekten bahar geldi. Maltepe’ye de bahar geldi” şeklinde konuştu.

CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu da, “Maltepe’de rekor bir oyla Esin Köymen’i belediye başkanı yaptık. Ayrıca Maltepe tarihinin ilk kadın belediye başkanını da rekor bir oyla seçtik” diyerek, seçim sonuçlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca Otlu, konuşmasında sahte broşürler dolayısıyla çıkan tartışma sonucunda tutuklanan CHP üyesi Kamber Sezgin’e de emekleri için özel olarak teşekkür etti ve selam gönderdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.