https://playdotjs.com/

MASİAD’dan Engelliler Günü kutlaması

Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği MASİAD, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda kasım ayında doğan engelli çocuklara da doğum günü kutlaması yaptı

Gündem Yayın: 02 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2023 09:59:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
8171 okunma
Google News

Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği MASİAD, geleneksel hale gelen özel çocukların doğum günü kutlamalarının bir yenisini gerçekleştirdi.

3 Aralık Engelliler Günü nedenile düzenlenen kutlama programında ayrıca Kasım ayında doğan özel çocuklar için toplu doğum günü kutlaması da gerçekleştirildi.

Doğum günü olan özel çocukların yanı sıra Maltepe’de yaşayan özel çocuklar ve ailelerinin büyük bölümü MASİAD salonlarında buluştu ve keyifli bir gün geçirdi.

Kutlama programına Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, MASİAD Başkanı Muhammet Çavuşoğlu, AK Parti Maltepe Belediyesi Meclis üyesi aday adayı Barış Oğuzhan Çavuşoğlu ve Avrasya Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği Başkanı Aysu Umut Dilli de katıldı.

Programda Kasım ayında doğan çocuklar doğum günü pastasını Kaymakam Bahri Tiryaki ve Başkan Muhammet Çavuşoğlu ile birlikte kesildi. Ardından pasta tüm engellilere ve ailelerine dağıtıldı. Bu arada MASİAD Başkanı Muhammet Çavuşoğlu hazırlanan hediye zarflarını engelli ailelerine takdim etti.

Dünya Engelliler Gününü kutlayan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki özel çocukların her zaman yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirterek, “Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve en içten saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Muhammet Çavuşoğlu ise yaptığı kısa konuşmada dünyada ilk görme engelli valinin Peygamber Efendimiz tarafından atandığını vurgulayarak, “Peygamber efendimiz sahabeden görme engelli Abdullah bin Ümmü Mektum'u birçok kez yerine vekil kıldı. Efendimiz, bir ortopedik engelliyi sahabeyi de vali olarak atamıştır. Bizler de bunların ışığında MASİAD olarak engelli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olmayı her zaman sürdüreceğiz” dedi.

Programa katılan bazı veliler ise sayılı gün kalan 2024 yerel seçimlerinde MASİAD Başkanı Muhammet Çavusoğlu 'nu Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediklerini ifade ettiler. Özel çocukların velileri bir STK olarak bizlere bu önemi veren kişinin Başkan olduğunda yapacaklarını tahmin edemiyoruz ifadelerine yer verdiler.

Engelli ailelerinin kendisini Maltepe Belediye Başkanı olarak görmek istediği bilgisi iletilen Muhammet Çavuşoğlu, “Bu iyilik hareketinde her kesimden insanlar var. Bu iyilik hareketi bu insanları onore etmek için yapılıyor. Kendi içimizde birlik beraberlik içinde olursak Maltepe’yi daha güzel yerlere getiririz. Benim bir siyasi beklentim yok. Beklentim adayların Maltepeli olması” ifadelerini kullandı.

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ali Cengiz Erol da, kutlamalara katılarak engelliler gününü kutladı. Ali Cengiz Erol, “Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyorum. BASAD ve Kent Konseyi’ni ziyarete geldiğimde bu güzel manzara ile karşılaştım. Engelliler Günü’nü kutluyorum. MASİAD’ın ve başkanı Muhammet beyin sosyal sorumluluk aktivitelerine hayranım kendisini yürekten kutluyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.