https://playdotjs.com/

Dr. Şenol Karasu Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı oldu

CHP’den Maltepe Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Şenol Karasu daha önce Maltepe Belediyesi ve Kartal Belediyesi Sağlık Müdürlüğü yapmıştı.

Siyaset Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 23:32:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 7 dk.
439 okunma
Google News

CHP’den Maltepe Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Şenol Karasu, adaylık başvurusu sonrası CHP ilçe binasında toplanan partililere seslendi ve şunları söyledi.

Maltepe’nin şefkatli annelerine,

emekçi babalarına,

pırıl pırıl gençlerine,

çiçek çocuklarına,

hep birlikte kentimizi yöneteceğimize

söz veriyorum.

Ülkemizde ve kentimizde halkımız asla kötü yönetilmeyi hak etmiyor. İyilik de kötülük de toprağa düşen tohum gibidir, mutlaka yeşerir. Onu biçmek ekene nasip olur. 26 yıl Maltepe’de halkıma hizmet ettim. Halka inanarak, halk için bu kararı aldım.

Belediyeler demokrasinin beşiğidir. En doğru tercih, Maltepe’yi  halkla birlikte yönetmektir.Gelir kaynaklarını halkın söz yetki ve kararını katarak yönetmektir. Kentimizi de kendimizide birlikte yöneteceğimize  söz veriyorum.

Sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz. Bunu sokak ve mahalle meclisleriyle başaracağız. Önce iç barışımızı tesis edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biz herkesi seveceğiz. Sorunlar çok; halkın bir deyimi vardır: “Allah dert vermişse derman da vermiştir.” Bu dermanı el birliğiyle bulacağız. Güzel düşünecek, güzel konuşacak, halkımıza layık olduğu gibi davranacağız.

İşsizlik ve yoksulluk

Eğitim

Sağlık

Ulaşım iletişim

Kadın

Gençlik

Çocuk

Çevre

Engeliler

Madde bağımlıları

Laik ve demokratik bir yaşam

Bu başlıklar altında sıraladığımız bütün sorunlara elbirliği ve ortak akıl ile üstesinden geleceğiz.

Yeter ki çocukların saf temizliği, kadınların zengin duygusu, gençlerin enerji ve cesareti, yaşlılarımızın tecrübesini dikkate alarak doğru çözüm üreteceğimize inanıyorum.

Sevgili Maltepeliler, sözüm pratiğim olacak. 26 yıl Maltepe’de sizlerle beraberliğim sağlık ve insani boyutuyla geçirdiğim zamanı size güven sigortası olarak görüyorum. Çünkü bir insanın en ileri düzeyi güvenilir insan olmaktır.

Sıraladığım sorunların çözümüne ortak akıl ve birlikte çözeceğimize dair sözümüz vardır.

Meslek odaları,sendikalar,akademisyenler,Akil insanlar ‘üniversitelerin de öngörü ve desteklerini  alarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

1- İşsizlik ve yoksulluk sorununa istihdam bulmak en ciddi sorun olduğunu biliyorum. Bu sorunu Maltepe Belediyesi olarak çok yönlü ele alacak projelerimiz vardır. Bunun sahasını hem Maltepe sınırları içinde hem de dışında düşünüyorum. Örneğin, ekolojik ve ekonomik tarımı değerlendirip iç pazarımıza kooperatif mantığıyla hayata geçirmek. Bu bir örnektir. Tekstil alanında, ayakkabı, gıda, tüketim ve üretim pazarlarıyla hem çalışan insan ihtiyacını karşılamak hem de tasarruf ve organik doğal besin kaynağı temin etmek mümkündür.

2- Eğitim, gelecek sağlıklı nesiller için en temel sorundur. Allah’ın ilk emri “oku” kutsal kitapta ifade edilir. Eğitim fizanda olsa dahi gidin alın. “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyen Hazreti Ali’nin sözü ile de eğitimin önemi ifade edilmiştir. Halka parasız sağlık, parasız kaliteli bilimsel, demokratik eğitim ve sağlık hizmetleri sunmak sosyal hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğu kadar, yerelde belediyelerin gerçekleştireceği ekmek ve su kadar farz olan bir hizmet olacaktır. Bu konuda belediye hastane projemiz mevcuttur. Sağlık hizmetlerimizi Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık emekçileri sendikası ( SES )

kurumlarımızla istişare ederek çözüm üreteceğiz. Eğitim için de uluslararası hibelerin desteği ile bu iki hizmet boyutunu inşa etmek çözüm üretmek mümkündür.

3- Ulaşım hizmetlerinde son günlerde yaşlıların kazanılmış haklarına bile bir riayetsizlik gündemdedir. Ulaşım bir kamu hizmetidir. Muhtarlıklar vasıtasıyla imkansız insanlarımız tespit edilerek ücretsiz ulaşım hakkı mümkündür.

4- İletişim çağımızın gelişmiş önemli bir ağıdır. Gençlerin internet ve yapay zeka denilen destek programlarından istifade için projeler geliştireceğiz.

5- Kadın sorunu en ciddi insanlık sorunudur. Çünkü kadın insan, biz insan oğluyuz. Kadınlara iş. Kadınların şiddet ve sömürüsüne karşı hukuksal boyutuyla Maltepe Kadın Hukuk Bürosu kuracağız. Kadının el emeği göz nuru değer bulacağı kooperatif yöntemiyle biçki-dikişten tutun konserve üretimi ve pazarlamasına kadar kadın pazarları açacağız. Muhtaçlara asgari geçim desteği ve yaşlı kimsesiz bakıma muhtaç bakım evleri kuracağız. Yaşlılarına değeri yitirmiş bir ülke ve insan toplumu insanlığını yetirmiştir.

Yaş almışlarımızı  çocuklarının annelerini babalarını günü birlik bırakacağı sabahtan akşama kadar öğlen yemeğini de ucuza getireceğimiz ve okul çocuklarının kontrollü bir şekilde annelerle babalarla buluşturacağımız mekanlar olacak hobi bahçelerinde meyve sebze üretimi olacak.

6- Gençliğe gelecek güvencesi bırakılmadığı gibi güvenilmeyen gençlik niye kardeşim. İyi bir gençlik, iyi bir gelecek değil mi? O zaman gençlerimizin eğitimi, işi ve doğru bir bilince kavuşması geleceğimiz için değerli ve özelidir. Gençliğin eğitimi, barınma ve bu paralelde beslenmesinin uygun, temiz ve tasarruflu imkan sunmak zor değildir.

7- Çocuklarımız çok değerli ve önemlidirler. Onlar en büyük umudumuz ve varlığımızdırlar. Onların eğitimi ve eğitim kurumlarında süt, yumurta vb. destek, yemek ve meyve dahil sağlıklı ve zeki yetişmelerine cevap olacağız.

8- Temiz bir çevrede temiz yaşamak insani bir hak ve sorumluluktur. Temizlik ve çevre sorunumuzu TMMOB ile istişare ederek çözeceğiz. Betonlaşmaya karşı yeşil devrim yapmak mümkündür. Her ferde bir fidan dikmekle Maltepe’yi bir çınar ve çam bahçesi yapabiliriz. Çünkü oksijen varsa hayat olur. Doğa insansız yaşayabilir. Ama insan doğasız yaşayamaz. İbadet kurumlarımıza da ayırım yapmadan su parası almayacağız, elektrik giderine de destek olacağız.

Bu tespit ve çözümlerimizi gerçekleştirmek mümkündür. Yolsuzluk ve hırsızlıkların önünü kesip Maltepe kaynaklarını yandaş müteahhitlere peşkeş çekilmediği sürece zor değildir. Dert bizdeyse derman ellerimizdedir. Hayatta en büyük varlık ve destek İNSANDIR; insanın kıymetini bilmektir.

Dr. Şenol Karasu’ya güveniniz sonsuz olsun. Söz veriyorum, hep birlikte başaracağız.

#
Yorumlar (1)
Atilla ağaoğlu
16.12.2023 01:05
Maltepe için şunu söyleyebilirim ‘“ ARANAN KAN BULUNMUŞTUR”.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.