https://playdotjs.com/

Atanamayan Uzman Çavuşlar atama bekliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde daha önce görev yapmış uzman çavuşlar kamu kurumlarında çalışmak için atama bekliyor.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 20:59:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
277 okunma
Google News

 

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli çeşitli nedenlerle sözleşmesini yenileyemeyen uzman çavuşların kamuda başka bir görev atanmak için devletten anlayış beklediklerini söyledi.

Mustafa Gündeşli yayınladığı açıklamada şunları söyledi;

“Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen kahraman eski uzman çavuşlarız.

Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan eski uzman çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz.

 

HAKKIMIZI KULLANAMIYORUZ" 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz 'Eski Uzman Çavuşlar', atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz. Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir ve ailelerimizin geçimini sağlama sorunlarına yol açmaktadır.

 

"VATAN SAVUNMASINDA CANIMIZI ORTAYA KOYDUK"

Bizler, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız. Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.

Bu sorunu gidermek için bizlere destek olmanızı ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmanızı rica ediyoruz. Bu konuda kamuoyunun farkındalığını artırmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve yaşadığımız sıkıntıları gidermek için desteğiniz çok önemlidir. Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın! Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla  atama İstiyoruz"

 

 

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Kırıkkale İl Başkanlığından Abdulkadir Tekin ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bir çok Uzman Çavuşumuz baskı, mobing, tayin yönetmeliğindeki aksaklıklar, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması ve en önemlisi özlük haklarının düzeltilmemesinden dolayı sözleşme yenilememektedir.

Hani Bizler Kahramandık!

Canla başla VATAN SAVUNMASINDA en ön safta durarak can alıp, can verdik.

Bizler Varolan hakkımızın peşindeyiz.

Bu vicdanı sorumluluk değilde nedir?

Bizim meselemiz Siyaset Üstü Vicdan Meselesidir...

Yıllarca Terörle Mücadelede bulunan; Biz  Eski Uzman Çavuşlar neden kaderimize terkediliyoruz?

Bizim suçumuz Vatanımıza, Devletimize, Bayrağımıza, Milletimize hizmet etmekmiydi?

Kimimiz sağlık, kimimiz ailevi sebeblerle; istemeden de olsa görevi bırakmış kişileriz.

Hepimizin SEFERBERLİK EMRİ CEBİMİZDE hazır.

Devletimiz bizlere ne zaman  görev verirse her zaman hazırız.

Bu konuda ailelerimizle birlikte çok bedeller ödedik. Artık ödemek istemiyoruz.

Bu konu da Takdir, Şanlı DEVLETİMİZİN VE YETKİLİLERİNİNDİR!  Dedi.

#
Yorumlar (6)
Mustafa YORULMAZ
09.01.2024 14:27
#EskiUzmanÇavuşlariçinAdalet İNANDIK BAŞARACAĞIZ Sıvasız Evlerin Çocukları Kaderine Terkedilemez!
Vural Biçer
09.01.2024 00:05
#EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ ATAUZDER BAŞARACAK
Ömer
09.01.2024 00:00
İNANDIK BAŞARACAĞIZ #EskiUzmanÇavuşlar
Kayahan
08.01.2024 23:46
VERMİŞ OLDUĞUNUZ DESTEKLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Ebru Yülek
08.01.2024 23:45
#EskiUzmanÇavuşlar desteğiniz için teşekkürler
Ali Yılmaz
08.01.2024 23:44
İnandık başaracağız #EskiUzmanÇavuşlar
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.