https://playdotjs.com/

Kartal’da Açılışlar devam

Kartal’da Açılışlar Serisi; Komşu Buluşması ve ‘Mars Gezegen Kafe’ ile Devam Etti

Gündem Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 22:57:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
93 okunma
Google News

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesisleşme atılımının adımları arasında yer alan Soğanlık Kültür Merkezi Mars Gezegen Kafe’nin açılışı düzenlenen törenle ve komşu buluşmasıyla gerçekleştirildi. Sosyal tesisi bulunmayan Kartal’da Başkan Gökhan Yüksel’in seçim vaatleri arasında yer alan ve “Gezegen” markası altında başlayan atılımın kilometre taşlarından biri olan Mars Gezegen Kafe’nin açılışına bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kartallıların daha sosyal bir yaşam sürmesi, genel ekonomik zorluklar içerisinde bütçe dostu hizmeti, kalite standartlarından taviz vermeden alabilmesi için kısa sürede projelendirilen ve şu ana kadar 9’u tamamlanan ‘Gezegen Kafeler’den, Soğanlık Kültür Merkezi altında bulunan “Mars Gezegen Kafe”nin, düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Kadın Emeği Pazarı açılışa renk kattı

Kartallı kadınların, kent ekonomisine katılması, sosyal ve ekonomik hayatta desteklenmesi için hayata geçirilen, ‘Kadın Emeği Pazarı’ da kültür merkezi önünde kurularak açılışa hem renk, hem de hareket kattı. Kartalı kadınların el emeği göz nuru ürünlerine açılışa katılan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise geride bıraktıkları dönemde pandemi nedeniyle sosyalleşmenin azaldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Pandeminin sürdüğü 2, 2.5 yıllık süre zarfında yan yana gelmemiz çok kolay olmadı. Sonra deprem sürecini yaşadık birlikte ve yine ağzımın tadı yoktu ki bir açılış yapalım, birbirimizle buluşalım ve bu mutluluğu paylaşalım. Maalesef kötü ve üzücü günlerden geçtik. Fakat hayat devam ediyor.

5 yılda tamamladığımız 11 sosyal tesisimizin sayısı, 20’ye ulaşacak!

Dolaysıyla yaptığımız işleri icraatları bu hayat pahalılığının, ekonomik sıkıntıların içerisinde de bir parça pansuman olsun diye bir Beltur gibi bir Kent Lokantası gibi bir farklı versiyonla Kartal’da ‘Gezegen Kafe’ olarak açtık. İsmini de gençler seçti. Şu an bir tanesinin açılışını Soğanlık’ta yaptık ama biraz ileride Fatih Boylan Parkı içinde de bir diğeri açılacak.

Aslında böyle 11 tane Gezegen Sosyal Tesisi’miz var. Bunların her birini önümüzdeki gümlerde sizlerle buluşarak birer birer açmış olacağız. Soğanlık Camimizin arkasındaki parkımızın da projesini tamamladık ve oradaki meydanımızın da açılışını gerçekleştirdiğimizde bu mahalle sınırlarındaki 3. sosyal tesisimizi de açmış olacağız ve bu şekilde 20’ye kadar gidecek, sosyal tesislerimizi her mahallemize kazandırana kadar tesislerimizin yapımı devam edecek.”

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından kurdele kesilerek Mars Gezegen Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışının ardından hem kafeyi hem de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan Kadın Emeği Pazarı’nı gezen Başkan Yüksel, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek kendileriyle sohbet etti. Kartal Belediye Başkanı son olarak mahalle esnafını ziyaret ederek beklenti ve taleplerini dinledi, ekibine notlar aldırdı.

Kartal’ın 20 mahallesinin her birine ‘Gezegen Kafe’ oluşturma hedefi ile şimdiye kadar; Soğanlık Kültür Merkezi’nde Mars, Atalar Spor Tesisi’nde Merkür, Ekolojik Pazar’da Neptün, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu’nda Venüs, Hürriyet Kültür Merkezi’nde Uranüs, Mehmet Ali Büklü Parkı’nda Jüpiter, Karlıktepe Spor Parkı’nda Dünya, Bayram Demirkol Parkı’nda Satürn ve Fatih Boylan Parkı’nda Plüton Gezegen Kafe’nin yapımı tamamlandı. Makine Hangar’da ve Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde bulunan iki Gezegen Kafe ise açılış için gün sayıyor.

Lezzetli menüsü ve bütçe dostu yeme içme olanağı sağlaması bakımından gençlerin ve kadınların kaliteli zaman geçirdiği, yaşlılar için sosyal buluşma noktası olan ve bazı bölümlerinde kütüphane konseptine sahip Gezegen Kafeler’de, ayrıca doğum günü, toplu kahvaltı ve yemek organizasyonu talepleri de değerlendirilerek rezervasyon alımı yapılıyor.

Açılışa Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim, Kartal Belediye Meclisi Başkanvekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartallı Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.