https://playdotjs.com/

Bakireler Mabedi simge olsun

Bakireler Mabedi, Caddebostan-Tuzla sahilinin simgesi olsun önerisi getirildi

Kültür Yayın: 28 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 28.03.2023 09:51:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
315 okunma
Google News

Kadıköy Life Dergisi’nin Mart & Nisan 2023 sayısı raflarda yerini aldı. Dergi, yayınlanan yeni sayısında eski İstanbulluların yakından hatırlayacağı Süreyya Plajı’nın geçmiş günlerine doğru nostaljik bir yolculuk yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla hayata geçirilen bir projeyi de duyurarak, bir dönem Süreyya Plajı’nın sembolü olan Bakireler Mabedi ‘nin atıl halinden kurtularak restore edileceğini aktardı.

Kapak dosyasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB yetkilileri, Tasarım Parkı Kurucusu Y. İçmimar Nursema Öztürk ve Doç. Dr. Kürşad Karacagil’in görüşlerine yer veren Kadıköy Life; ilgili haberi kapağına “Bakireler Mabedi, Caddebostan-Tuzla sahilinin simgesi olsun!” başlığıyla taşıdı.

KADIKÖY’DEN EN GÜNCEL ÇEVRE HABERLERİ…

Kadıköy’ün çevresel ve güncel sorunlarını yine mercek altına alan dergide, Kadıköy’ün tartışmalı projelerinden Söğütlüçeşme Garı, Kadıköy’de hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, Minibüs Yolu’nda yapımına başlanacak tramvay haberleri irdelendi. Bununla birlikte Kadıköylü Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depreme dair önemli açıklamalarda bulunarak, “İstanbul’da deprem riski yok!” mesajı verdi. Derginin yazarlarından Nurettin Ediz, yaşanan deprem felaketinin ardından ciddi hasar olan 10 ilin nostaljik kartpostallarını paylaşırken, Mimar-Yazar Arif Atılgan ise “Yeldeğirmeni’nde bir aşk öyküsü” kaleme aldı.

ÖZEL RÖPORTAJLAR…

Birbirinden özel röportajların da bulunduğu dergide; Akademisyen Doğuşcan Göker’in ülkemizdeki sinema salon kültürüne dair izlenimleri ve 50 kişilik ekibiyle deprem bölgesinde yaraları saran BAK Kadıköy ekibinin deneyimleri okuyuculara sunuldu. Kadıköy’ün en eski iş merkezlerinden Sevimli İş Hanı’nın antikacılarla değişen yeni yüzü de Kadıköy Life Dergisi’nin konuları arasında yer aldı. Sinema ve televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Necmi & Nihan Yapıcı, yeni tiyatro oyunlarını Kadıköy Life okuyucuları için anlattılar. Pandemi sürecinin hemen öncesinde kurdukları Yapıcı Tiyatro ile Anadolu turnesine çıkan oyuncular, tiyatronun bugününe dair çarpıcı açıklamalarda bulundular.

KADIKÖY LIFE’A ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRESLER:

Dijital olarak Turkcell Dergilik uygulamasından ücretsiz olarak okuyabileceğiniz Kadıköy Life, ayrıca aşağıdaki adreslerde de sizleri bekliyor olacak: Tüm gazete satış noktaları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri, Tarihçi Kitabevi, Mephisto Kitabevi, Gergedan Kitabevi, Barker Kırtasiye şubeleri. Kadıköy Life Dergisi’ni, diğer yayınlarımızı ve kitaplarımızı www.kiletisimyayinlari.com online satış sitesi üzerinden inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz…

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.