https://playdotjs.com/

Murat Kurum’dan Maltepe’ye müjdeler

Murat Kurum, İstanbul ve Maltepe’de yapılacak projeler hakkında müjdeler verdi, gündeme dair de açıklamalar yaptı.

Siyaset Yayın: 05 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 05.05.2023 08:26:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 9 dk.
381 okunma
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, sabah saatlerinde Maltepe'deki Aydınoğlu tesislerinde muhtarlar, STK yöneticileri, meclis üyeleri ve sitelerin temsilcileriyle toplantı yaptı. Ardından Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdi.  Esenkent İETT Konutları temel atma törenine katıldı.

Bakan Kurum, Aydınoğlu tesislerinde muhtarlar STK yöneticileri, meclis üyeleri ve sitelerin temsilcileriyle yapılan toplantıda "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyası hakkında en güncel bilgileri paylaşarak  “Bugün itibariyle İstanbul'umuzda 467 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 87 bine ulaştı. Yani daha şimdiden 1 milyon 900 bin vatandaşımızın hayatı değişiyor. Maltepeli kardeşlerimiz de kampanyamıza yoğun ilgi göstermeye devam ediyor” dedi.

Murat Kurum,  sözlerine şöyle devam etti; “100’den fazla yatırımı kısa sürede gerçekleştirdik. Seçim döemine girdiğimiz 25 günde 100 binlerce İstanbullu kardeşimizin hayatını değiştirecek kararlar aldık. On binlerce vatandaşımızın mülkiyetine dair, tapu sorunlarına kadar yüzlerce sorunu çözdük, müjdelerini milletimize teker teker verdik.”

Murat Kurum’dan

Maltepe’ye 8 müjde

Maltepe'ye müjdelerle geldiğini belirten Bakan Kurum, açıkladıkları müjdeleri de 8 maddede sıraladı:  “Emlak Konut'umuzla; Atışokulu ve Gülsuyu'ndaki İETT bloklarımızın temellerini atıyoruz. 38 bin metrekarelik alanı kapsayan bu projemizle Maltepe'mize 16 blokta 431 konut ve 19 dükkan kazandırıyoruz. İnşallah 2024 yılında Maltepeli kardeşlerimize teslim ediyoruz. Konutlarımız Maltepe'mize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Atışokulu'nda iki ayrı etapta toplam bin 327 konut, 8 dükkan ve camimizi yıl bitmeden sizlere teslim ediyoruz. Yine Atışokulu Mahallemizde; 5 farklı etapta tam 2 bin 700 yeni yuvamızın çalışmalarına başlıyoruz.

Marmara Üniversitemiz için 2.2 milyar liralık yatırım değeriyle Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinin ve 451 milyon liralık yatırım değeri olan 3 bin 500 kişilik öğrenci yurdumuzun yapımına süratle devam ediyoruz. Külliyenin içerisinde yer alan ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile mühendislik ve teknoloji fakültelerinin yapımını tamamladık. İnşallah bu yıl içerisinde projemizi tamamlayacağız ve gençlerimizin istifadesine sunacağız.

Başıbüyük'te 2 etapta toplam 605 konut üreterek hem sağlıksız yapıları temizlemiş hem de vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözmüştük. Şimdi bu mahallemizde 370 dönüm alanda İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birini daha başlatıyoruz. Birinci etapta açtığımız uzlaşma ofisimizle vatandaşlarımızla yarın itibariyle görüşmeye başlıyoruz. 4 bin konutluk Başıbüyük dönüşümünü hep birlikte yapacağız. Hep birlikte güzelleştireceğiz.

Zümrütevler'de bin 590 bağımsız birimden oluşan Kaleyurt, Öz-iş, Zümrütevler, Palmiye ve Yeşil Belde sitelerimizi de 'Yarısı Bizden Kampanyasına' dâhil ediyoruz ve kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Maltepe'mizin yeşiline yeşil katmaya devam ediyoruz.

Büyükbakkalköy Mahallemize 65 bin metrekare büyüklüğe sahip yemyeşil bir millet bahçesi kazandırıyoruz.  Yaklaşık 3 hafta önce Anadolu Yakasında mahalle muhtarlarımızla buluşmamızda Maltepe Fındıklı Mahalle Muhtarımız Yaşar Bey, bizden mahalledeki vatandaşların bir park ihtiyacının olduğunu söylemişti. Üç gün sonra 10 bin metrekarelik bir alanda İller Bankamız eliyle parkımızın yapımına başladık. Dün itibariyle de parkımızı tamamladık, hizmetinize hazır.

Şu anda projemiz kapsamında 16 blokta toplam 431 konut ve 19 dükkânın inşasına coşkuyla, heyecanla, hep birlikte başlıyoruz! Projemiz kapsamında 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde konutlar üreteceğiz. Yine konutlarımız zemin + 5 katı geçmeyecek şekilde Maltepe'nin mimari dokusuna uygun olacak. İnşallah 2024'te sizlere teslim edeceğiz. Yeni İETT Konutlarımız sizlere, Maltepe'mize, İstanbul'umuza hayırlı, uğurlu olsun. “

Yerli ve milli otomobil markamız olan TOGG’la alana gelen Kurum’un aracının önünde fotoğraf çektirmek için de vatandaşlar sıraya girdi.

“Bunların gözleri görmez,

kulakları duymaz."

Daha sonra Maltepe Başıbüyük Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katılan Bakan Kurum yaptığı konuşmada Maltepe'de ve 81 şehirde TOKİ'nin harıl harıl çalıştığının altını çizdi ve şunları söyledi;

“ TOKİ'nin bu imtihandan sağ salim çıkmasını, devletin ürettiği yuvaların dimdik durmasını, TOKİ'nin bu büyük başarısını hazmedemiyorlar. Şimdi Kılıçdaroğlu çıkmış, yine yalanlara sarılmış. Güya, TOKİ başka işlerle uğraşıyormuş. TOKİ, senin uğramadığın Başıbüyük'te vatandaşlara ev yapıyor. 'TOKİ, 20 yılda sadece 500 bin konut üretmiş. TOKİ başka ne işle uğraşıyormuş.' TOKİ, 1984-2002 arasında, 18 yılda sadece 43 bin konut yaptı. Ne demişler, 'At sahibine göre kişner.' Son 21 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde TOKİ kaç konut yaptı biliyor musunuz, tam 1 milyon 200 bin. Bununla da kalmadı, okullar yaptı, aile sağlık merkezleri yaptı, stadyumlar yaptı. Gençlerimiz için spor kompleksleri yaptık, tam 37 bin sosyal donatı inşa ettik. Bu ülkenin güzel insanlarına milyonlarca metrekare yeşil alan kazandırdı, millet bahçeleri yaptı. Şimdi Kılıçdaroğlu'ndan bunları görmesini, takdir etmesini tabii ki beklemiyoruz. Cumhurbaşkanımız bu noktada zaten bunlara en güzel cevabı yıllardır veriyor. Bunların gözleri görmez, kulakları duymaz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan soruyorum; 5 yıldır Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de büyükşehir belediyeleri sizde. Peki buralarda kaç konut inşa ettiniz? Mesela Maltepe'de, Kadıköy'de, Kartal'da kaç tane konut yaptınız? Ama sadece saydığım bu ilçelerde değil, İstanbul'un 39 ilçesinde bizim eserimiz var, şantiyelerimiz var, binlerce işçimizin alın teri var,"

“Dönüşüm projemizi

 2024 yılında Esenkent'e

armağan edeceğiz”

Murat Kurum bu toplantının ardından ise Maltepe Esenkent İETT Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı ve şunları söyledi;

 " Maltepe'mize değer katacak yeni yuvalarımızın, yeni iş yerlerimizin, yeni yeşil alanlarımızın, yaşam alanlarımızın temel atma töreni için sizlerle buluştuk. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde sabah 04.17'de tüm kardeşlerimiz büyük bir acıyla uyandı. Hep birlikte devletimiz, milletimiz seferber olduk deprem bölgesine koştuk. 3 ayda 11 ilde, köyde ilçede ne kadar alan varsa biz orada olduk. Şu an itibarıyla 132 bin konutumuzun inşasına başlamış olduk. 1 hafta önce Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta ilk konutların anahtarlarını teslim ettik. 1 yıl içerisinde 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu nasıl Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de depremlerde verdiysek, Antalya, Muğla yangınlarında sözümüzü tuttuysak aynı anlayışla 11 ilimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

İstanbul'da bayramın birinci günü 1.5 milyon konutun dönüşümü 'Yarısı Bizden' kampanyasını Cumhurbaşkanımız milletine müjdelediler. Bu dönüşüm dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir.Büyük İstanbul dönüşümünü mahalle mahalle, sokak sokak hep birlikte yapacağız. Başvuru sayısı 467 bin bağımsız bölüm için başvuru sayısı 87 bine ulaştı. Hep birlikte Maltepe'mizi daha güçlü hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Bugün konutlarımızın temellerini atıyoruz. Belirlediğimiz 38 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi kardeşlerimizle anlaştık. Şu anda projemiz kapsamında 16 blokta 431 konutumuz, 19 ticari ünitemiz var. Birazdan coşkuyla hep birlikte Esenkent'in dönüşümünü başlatıyoruz.

Kentsel dönüşüm projemizi 2024 yılında Esenkent'e armağan edeceğiz, bitirip teslim edeceğiz. Şimdiden konutlarınız, yeni iş yerleriniz hayırlı uğurlu olsun. Biz bunların yapamaz dediği her projeyi yaptık, teslim ettik. 21 yılda Türkiye'de 3.3 milyon konutun dönüşümünü yaparken onlar ne yaptılar biliyor musunuz? Meslek odaları ile dönüşüme takoz koydular.Biz sadece 2022 yılında 164 bin yeni yuvanın yapımını gerçekleştirirken onlar kentsel dönüşüme karşı hayır kampanyaları düzenlediler.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.