https://playdotjs.com/

ÖĞRENCİ DOSTU BELEDİYELER

Kamu Teknoloji Platformu, Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporunu yayınladı.

Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 19:05:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
123 okunma
Google News

Kamu teknoloji platformu tarafından hazırlanan ve merakla beklenen "Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu" açıklandı. Bu raporla birlikte Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sunduğu hizmetler ve olanaklar, gençlerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yapılan çalışmalar detaylı olarak değerlendirildi.

Raporda, üniversite öğrencisi sayısı, konut ve kiralık daire fiyatları, toplu taşıma hizmetleri ve ücretsiz Wi-Fi erişimi gibi faktörler göz önünde bulundurularak bir sıralama oluşturuldu. Buna göre en üniversiteli dostu belediyelerin arasında ilk sırayı İzmir Büyükşehir Belediyesi aldı. Ardından ikinci İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve üçüncü Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. İlk 10 içerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi de dikkat çekti. Ayrıca raporda sosyal hizmetler, burs imkanları ve öğrencilere sunulan kültürel etkinlikler de incelendi. Özellikle bu belediyelerin sosyal sorumluluk projeleri, genç nüfusa hitap eden spor tesisleri ve kent içinde düzenlenen sanatsal aktivitelerle dikkat çekti.

Kamu teknoloji platformu tarafından hazırlanan raporun amacı, Türkiye genelinde üniversite öğrencilerinin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaları teşvik etmek ve belediyelerin bu konudaki başarılarını görünür kılmaktır. Rapor aynı zamanda gelecekte daha etkili politikalar ve projeler geliştirmeye yönelik belediyeler için kıymetli bir rehber niteliği taşımaktadır.

Yaklaşan üniversite tercihleri öncesinde yayınladıkları raporu değerlendiren Kamu Teknoloji Platformu Başkanı Çağrı Işıklıoğlu, “Yerel yönetimlerimizin üniversiteli öğrencilere duyarlılıkları konusunda farkındalıklarını artırmak ve hizmet çeşitliliğini ortaya koymak adına hazırladığımız ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle ilk 10'da yer alan büyükşehir belediyeleri, üniversite öğrencilerinin akademik başarılarına destek olmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak adına önemli bir rol üstlenmektedir.

Bu rapor, Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sağladığı hizmetlerin analizini içermektedir. Raporda, dijital mecralar ile belediyelerin kendi web siteleri gibi kaynaklar aracılığıyla edinilen bilgi ve belgelerden yararlanılmıştır. Araştırma; öğrencilerin ulaşım, barınma, yemek, burs imkanları, kütüphane sayısı, internet erişimi, kültür-sanat etkinlikleri, çamaşırhane hizmetleri, staj imkanları, kariyer/istihdam merkezi olma gibi kriterler doğrultusunda kategorilere ayrılmıştır. Her bir kategoriye puanlama yapılarak, belediyelerin öğrenci dostu olma düzeyi belirlenmiştir” dedi.

Araştırma sonucunda, Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesi arasından en yüksek puanları alan ve üniversite öğrencilerine en fazla hizmet sunan 10 büyükşehir belediyesi belirlenmiştir. Sonuçlara göre ilk 10'a giren büyükşehir belediyeleri sırasıyla; İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Adana ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri oldu.

 

ARAŞTIRMA SONUCUNDA İLK 10 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SIRALAMASI

1. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

2. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

3. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

4. ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

5. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

6. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

7. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

8. GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

9. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

10. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.