https://playdotjs.com/

Pendik'ten 8 yardım tırı

Pendik'ten 8 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

Gündem Yayın: 07 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 07.02.2023 22:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
246 okunma
Google News

Pendik Belediyesi vatandaşlardan gelen yardımların tasnifini tamamlayarak malzemeleri deprem bölgesine gönderdi. 8 tır dolusu yardım malzemesi depremzedelere ulaştırılıyor.

Pendik Belediyesi deprem bölgesine gönderilmek üzere vatandaşlardan yardım malzemeleri toplamaya devam ediyor. İlk etapta Pendik Belediyesi tesislerinde toplanan kullanılmamış, yeni ürünlerin ekiplerce tasnifi yapıldı. Sonrasında tırlara yüklenen yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderilmek üzere dün yola çıktı.AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin çalışmaları yerinden takip ederken,Kurtköy’de yüklenen tırları deprem bölgesine uğurladı. Yardım toplama çalışmalarının ilk gününde toplam 8 tırlık ürün toplandı. Hatay’a yola çıkan tırlar mont, kışlık giysi, battaniye, bebek ürünleri, gıda, temizlik ürünleri ve ısıtıcılar gibi pek çok ürün depremzedelere ulaştırılacak.Tekrar gönderilmek üzere yardım malzemeleri Pendik Belediyesi tesislerinde toplanmaya devam ediyor.

30 saat sonra kurtarıldı

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekipleri enkazdan bir kişiyi 30 saat sonra sağ olarak kurtardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi PEAK Ekipleri, enkazdan bir kişiyi sağ olarak kurtardı. Büyük Dalyan Mahallesi Merkez Sokak’taki yıkılmış bir binadan İsmail adında, 60’lı yaşlardaki bir kişiyi çıkardı. Hafif yaralı olduğu anlaşılan vatandaş ilk müdahale sonrası sedyeyle ambulansa taşındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.