https://playdotjs.com/

Can Ildırı; “Maltepespor’un hakkını yedirmeyiz”

MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı, “Ucu nereye kime dokunursa dokunsun Maltepespor’un haklarını korumak için her türlü yasal yola başvuracağız” dedi.

Siyaset Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 19:42:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 8 dk.
245 okunma
Google News

 

Maltepe’de görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen MHP İlçe Başkanı Can Ildırı’nın Aralık ayı basınla buluşma programına MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Nasıroğlu, MHP ilçe yöneticileri ve MHP’nin Maltepe Belediyesi meclis üyesi aday adayları katıldı.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen basın buluşmasında her ayın ilk Salı gününü basınla sohbete ayırma kararı alan Can Ildırı’nın Aralık ayı basın programında ağırlık Maltepespor’un sıkıntıları ve MHP’nin yerel seçim çalışmaları konusundaydı. İlçe yönetimi olarak saha çalışmalarını görev egeldikleri ilk günden bu yana sürdürdüklerini belirten Can Ildırı, yerel seçimle ilgili propaganda dönemini henüz başlatmadıklarını, Gene merkez tarafından seçim startının verilmesiyle birlikte Maltepe’nin çok ciddi bir çalışma dönemine şahit olacağını vurguladı.

Toplantıda Can Ildırı’nın özel konukları da vardı.

"3 Aralık Engelliler Günü" vesilesiyle toplantıya bir grup engelli ve ailesiyle birlikte davet edilen Avrasya Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Avrasya Akademi Özel Eğitim Merkezi  Kurucusu Aysu Umut Dilli katıldı

Toplantıda engellilerin acil çözüm bekleyen sorunları konuşuldu.

Başkan Can Ildırı tarafından engelliler adına söz verilen Aysu Umut Dilli şunları söyledi; “Engelli çocuklar Engel tanılarına göre Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak eğitim alabiliyorlar. Bu eğitimi alırken de mümkün mertebe servisle evden alınıp servisle geri eve bırakılıyorlar. Fakat son zamanlarda çocukların yaşı bahane gösterilerek ve eğitimden fayda görmedikleri ifade edilerek  Rehberlik araştırma merkezleri tarafından verilen eğitim raporları sonlandırılıyor.

Engelli çocukların aldıkları eğitim ve katıldıkları faaliyetlerde önemli olan çocukların topluma entegre olması ve uyum sağlaması ve mutlu olması bundan dolayı da eğitim raporlarının ömür boyu devam etmesi gerekmektedir. Ayrıca engelli çocuğun yaşı büyüdükçe paralel olarak anne ve babanın da yaşı büyüyor ve herkeste olduğu gibi çeşitli hastalıklar anne,  babalarda da görülmeye başlıyor ve böylece engelli çocuğuyla ilgilenmek onun ihtiyaçlarını karşılamak ve onu mutlu etmek, aile için daha çok zorlaşıyor.

Engelli çocuklar eğitim ve geldikleri sürede bir nebze de olsa aileler nefes alıyor kamu kurum ve kuruluşlardaki işlerini halledebiliyor.

Engelli ailelere ve çocuklara destek olmak adına eğitim raporlarının ömür boyu devam etmesi gerekmektedir.

Ayrıca; Eğitimi sonlandırılan çocukların ilkokul , ortaokul,  lise öğrenim yaşı tamamlandığından dolayı Rehabilitasyon Merkezleri dışında hiç bir çareleri yok .

Raporu  sonlandırılan engelli bireyleri halk eğitim kurslarına yönlendiriliyor birebir eğitim görmekte  zorlanan bireylerin , Grup eğitimi içerisinde eğitim alması söz konusu değil ve ayrıca yönlendiren kursların süreklilik arz etmemesi yazın tatil olması ayrıca bir problem. Engellilerin ilerleyen yaşlarda da eğitim almalarının sağlanmasını istiyoruz.

 

Bir engelli vatandaşın bakımını üstlenen kardeşi de yaşları ilerleyen engellilerin hizmet alma noktasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

 

Bu konuşmaların ardından MHP Maltepe İlçe Başkanı Can İldırı engellilerin sorunlarına daha fazla ilgi gösterebilmek için bir engelliye yönetimde yer vermek istediklerini söyledi.

 

 

Toplantıya katılan MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Nasıroğlu ise dördüncü güç olarak kabul ettikleri basının içinde bulunduğu sıkıntılı durumla yakından ilgilendiklerini ve sorunların çözümü için basın kuruluşlarıyla her zaman işbirliği içinde olmaya özen göstereceklerini söyledi.

 

 

MHP’den Maltepe Belediyesi Meclis Üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapanlar adına aday adayı Eyüp Ülger söz aldı ve Maltepe Belediyesi ile ilgili sıkıntıları dile getirdi.

Eyüp Ülger şunları söyledi; “Belediyelerin görev ve sorumlulukları belli bunları tekrar etmenin anlamı yok. Ancak ama önemli olan belediyelerin bakış açısı önemli, Maltepe Belediyesi’nin 3 miyon lirayı aşan bütçesi ile Maltepe’ye ve Maltepelilere çok önemli hizmetler verilmesi mümkünken ne yazık ki Maltepe’de gözle görülür hiçbir üretilmemekte ve bütçe belediyeye yetmemektedir.”

Maltepe Belediyesi’nde anlaşılmaz şekilde bir saltanatın hüküm sürdüğünü, Maltepe Belediyesi’nin gelirlerinin hiç bir şekilde Maltepelilere yansımadığını vurgulayan Eyüp Ülger, “Yanlış imar ve kentsel dönüşüm projeleriyle Maltepe’ye hizmet olarak dönecek olan gelirler çarçur edilmektedir.

Planlara bakıyorsunuz binaların altında otopark görünüyor, binaya baktığınızda otoparkı maalesef göremiyorsunuz.

Maltepe’de yapılan binaların üzerinde ruhsatlarda iskanlarda görünmeyen dublekslerin olduğunu görüyoruz.

Kentsel dönüşümde plansız ve programsız verilen iskanlarla yine sorun yumağı halinde binalar üretiliyor. Mevcut şartlarda devam eden kentsel dönüşümün Maltepe’ye hiçbir değer katmadığını görüyoruz.

Çarpık ve yasadışı yapılaşmanın Maltepe’de had safhada olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Sahipsiz hayvanlar da Maltepe’de ciddi bir tehlike oluşturuyor. Bu konularda çözüm üretmesi gereken belediyenin bu noktalarda da ciddi bir çalışma yapmadığını görüyoruz.

Şaibeye karışmamış kadrolarla Maltepe’nin yönetimine talip olduğumuzu, Maltepe ile ilgili tüm olumsuzlukların MHP kadrolarıyla giderileceğini vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı, İYİ Parti ile ilgili sorulara yanıt verirken İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tutarsız tavırları nedeniyle güven vermeyen bir portre çizdiğini, Maltepe’de İyi Parti’nin hiçbir varlık gösteremeyeceğini vurguladı.

Can Ildırı, Maltepe tüneliyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, vatandaşların da tünelin yapılış şeklinde rahatsız olduğunu Maltepe’ye faydadan çok zarar getirdiğini, tünelin tamamında kusurlu bir yapı olduğunu söyledi.

Revize edilmek için bekletilen projenin popülist bir şekilde gerekli incelemeler yapılmadan inşa edildiğini ve yeniden elden geçirmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Toplantının en önemli maddelerinden biri olduğunu belirten Can Ildırı, “Maltepespor hassas olduğumuz konulardan biridir. Maltepespor’u ve Ömer Lefzan başkanı yalnız bırakmamakta, her sorunda kulüp yönetimiyle birlikte mücadele etmekte kararlıyız.

Maltepespor’un en önemli sorunlarından biri sahilde yer alan  tesislerin Maltepespor’a değil de tesisleri bir şekilde ele geçiren kişilere gelir sağladığını görüyoruz.

Bu tesisleri ne şekilde kullanıyorlar, soracağız, takipçisi olacağız. Ucu nereye kime dokunursa dokunsun eğer iddialar doğruysa Maltepespor’un haklarını korumak için her türlü yasal yola başvuracağız. Kanunlar çerçevesinde her türlü girişimi yaparak adeta hukuksuz bir şekilde işgal edilen Maltepespor tesislerinin yeniden kulübe kazandırılması için çalışacağız” diye konuştu.

Maltepespor tesislerini işleten kişilerin herhangi bir kira kontratını dahi ibraz edemediklerini ve usulsüz şekilde kullanıma devam ettiklerini iddia eden Can Ildırı; “Ortada Maltepespor’a bir haksızlık hukuksuzluk var Bu haksızlık karşısında sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

Can Ildırı kulübün resmi hesabına gelen bir kiranın olmadığını ve bunun da başlı başına tahliye sebebi olduğunu söyledi ve tesisler konusunda tüm girişimlerin yapılacağını, işgallerin sona erdirilmesi için çabalarının süreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.