https://playdotjs.com/

Devekuşu Müzesi açıldı

ONURSAL ADIGÜZEL, METİN AKPINAR İLE BİRLİKTE DEVEKUŞU KABARE MÜZESİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Sanat Yayın: 06 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.04.2024 22:38:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
92 okunma
Google News

Ataşehir’in yeni Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Devekuşu Kabare Müzesi”nin açılışına katıldı. Burada konuşan Adıgüzel, “Görevime başladığımda böylesine güzel ve anlamlı bir merkezimizin açılışını gerçekleştirdiğim için çok mutlu ve onurluyum. Ataşehirimize hayırlı olsun” dedi.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Devekuşu Kabare Müzesi’nin açılışı Ataşehir’in yeni Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Geceye özel olarak hazırlanan, yönetmenliğini usta oyuncu Metin Akpınar’ın yapığı “Yasaklar” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Türk tiyatro tarihinin en önemli kilometre taşlarından Devekuşu Kabaresi, Örnek Mahallesi’nde bulunan Mustafa Saffet Kültür Merkezi içerisinde hizmet vermeye başlayan müzeyle hayat bulacak.

Ataşehir Belediyesi Devekuşu Kabare Müzesi için düzenlenen açılış törenine; Ataşehir’in yeni seçilen Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, eşi Elif Duygu Adıgüzel, önceki dönem Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, sanatçı Metin Akpınar, İBB Kültür Sanat Daire Başkanı T. Volkan Aslan ile sanat camiasından seçkin oyuncular katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Öncelikle bir mutluluğumu paylaşmak isterim ki; mazbata aldığımın ertesi günü bu kadar önemli bir topluluk ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Ayrıca büyük ustamızın bu anlamlı eserinin de, Ataşehirimiz de yer alması bizlere büyük bir onur ve gurur yaşatacak. İlçemizde bu merkez sayesinde binlerce sanatseveri bir araya getireceğiz. Müzelerimiz, bugünle geleceği buluşturan çok özel mekânlar olması nedeniyle de büyük önem taşıyor. İlçemize kazandırılan bu eserler yıllarca vatandaşımızı ağırlayacak. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Onursal Adıgüzel konuşmasına şöyle devam etti: “Bu eserlerin gelecek nesillere aktarılması kadar değerli bir şey yoktur diye düşünüyorum. Özellikle de sanatın, kültürün bir şehrin, bir ülkenin, geleceğinin doğru yönde şekillenmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Aslında bu hem Battal başkanımızın hem de bizim gelecek vizyonumuzla da çok net bir şekilde uyuşuyor diye düşünüyorum. Biz istiyoruz ki 17 mahallemiz kültür sanat şehri olsun ve sanatı kendi içinde yaşayabilsin. İşte bizler de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Açılışta konuşma yapan Metin Akpınar ise şu sözleri dile getirdi: “Bu merkezin yapım aşamasından itibaren öncelikle çok emeği geçen Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyorum. Yeni Başkanımız Onursal Adıgüzel’le birlikte bundan sonraki süreçlerde çok güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Ataşehir’in Yeni Çekim Merkezi

Pazartesi günleri hariç hafta içi her gün ziyarete açık olacak Müze, Devekuşu Kabare Tiyatrosu tarihinin tüm aşamalarını ziyaretçilerin deneyimleyeceği bir atmosfer sunuyor.

Müze içerisinde bulunan fuaye alanında Devekuşu Kabare Tiyatrosu kurucularından Haldun Taner ve oyuncularının serüvenleri anlatılırken,  25 yıl boyunca tiyatro seyircisine kesilmiş ve bugüne kadar muhafaza edilen orijinal biletlerle tarihi hikaye yeniden başlıyor.  Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın ziyaretçilerini karşılamasıyla Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun geçmişe ilk adımları da bu şekilde atılmış oluyor.

İçerisinde Devekuşu Kabare oyuncularının sahnede giydikleri kostümlere, kullanılan dekorlara ve aksesuarlara da yer verilen Müzede, Devekuşu Kabare Tiyatrosu oyunların da belirli bir program dahilinde seyredilmesi ve dinlenilmesi de sağlanıyor. Oluşturulan Cennet Odası’nda Türkiye sanat dünyası için büyük önem taşıyan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun 5 önemli ismi; Haldun Taner, Zeki Alasya, Kemal Sunal, Ayşen Gruda ve Nezih Tuncay’ın hologramik animasyonları ziyaretçileri duygusal olarak geçmişle karşılaşılıyor ve onları bugüne taşıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.