https://playdotjs.com/

Silivri’de milli Ayçiçek atağı

Silivri Belediyesi, 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumunu üreticilere ücretsiz olarak dağıtmaya başladı

Ekonomi Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 10:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
243 okunma
Google News

Türkiye’de tarım denince akla ilk gelen belediyelerden bir tanesi olan Silivri Belediyesi, öncü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 4 Mayıs 2021 tarihinde AR-GE’sini destekleyen Silivri Belediyesi, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü ve Trakya Tohumcular Derneği iş birliği ile Milli Hibrit Ayçiçeği tohumu geliştirdi. 

Tohumların yaygınlaştırılması amacıyla da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne özel olarak 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu hazırlandı ve çiftçiler ile ücretsiz olarak paylaşmaya başladı.

Önder Yılmaz Sahnesinde düzenlenen temsili dağıtım törenine üretici kuruluşlar ve çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

MADDİ DEĞERLİ 7 MİLYON TL

Dağıtılan paketlerin her birinin içerisinde 80.000 adet ayçiçeği tohumu yer alıyor ve Silivrili üreticiler bir paket ile yaklaşık 15 dönüm araziye ekim yapabiliyor. Maddi değeri 7 milyon TL olan destek ile Silivri’de yaklaşık 30.000 dönüm arazi yerli ve milli Türk ayçiçek tohumu ile buluşmuş olacak. Yapılan çalışma ile tohumda dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli üretimin teşvik edilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YILMAZ: “BU TOPRAKLARIN TAMAMI TÜRK TOHUMCULUĞUNA HİZMET EDECEK”

Törende konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Türk tohumunu desteklemek amacıyla yaptığımız çalışmaların sonucu olan bu projenin maddi değeri tabii ki önemli ama bunun manevi değeri ve Türk tohumculuğuna verdiği katkı bence paha biçilmez. Milli hibrit ayçiçek tohumlarımızı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı onuruna, içerisinde olduğumuz 2023 yılında toprakla buluşturmak üzere, ‘2023 paket olarak’ ücretsiz bir şekilde Silivri’deki çiftçilerimizle, tarımsal üreticilerimizle buluşturuyoruz. Verdiğimiz bu destekle Silivri’deki 30.000 dönüm arazi, milli ayçiçek tohumu ile buluşmuş olacak. Ben Silivri’deki bütün çiftçi kardeşlerimden bu projeye destek vermelerini rica ediyorum.” dedi.

TOĞAN: “BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINA HEPİMİZ ŞAHİDİZ”

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Silivri’miz 430.000 dönüm kıymetli arazi varlığına ve kendine has bir iklim özelliğine sahip. İstanbul’un en güzide ilçelerinden bir tanesi. O nedenle biz tarım arazilerimizi en verimli şekilde, en az birim maliyetle en iyi sonucu alacak şekilde kullanmak zorundayız. Her sektörde olduğu gibi tohumculuk sektörümüzün de yerli ve milli olması çok önemli. Silivri ölçeğinde belediyemizin yıllardır yapmış olduğu tarım ve hayvancılık çalışmalarına hep birlikte şahidiz. Bu verimli arazilerimizi korumak durumundayız” diye konuştu.

Törene; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Temsilen 6 çiftçiye tohum takdim edildi. Muhtarlıklara kayıt yaptıran her çiftçi 27 Şubat’tan itibaren tohumlarını alabilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.