https://playdotjs.com/

GökhanYüksel'den sürpriz ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ara tatil karnesi almaya hazırlanan öğrencilere sürpriz yaptı.

Eğitim Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 06:10:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
117 okunma
Google News

 

Eğitimin önemini her fırsatta dile getiren ve son olarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) hazırlanan öğrenciler için hazırlık kitabının okullarda dağıtılmasını sağlayan Başkan Gökhan Yüksel, okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Okulların mevcut durumları ile ilgili bilgi aldı. 

 

Kartal’da 10 Bin Öğrenciye LGS ve TYT Kitaplarının Dağıtımı Devam Ediyor
 

Kartal Belediyesi tarafından 4 bin 500 adet LGS ve 5 bin 500 adet TYT hazırlık kitabının dağıtımı gerçekleştirilirken, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe genelindeki okulları ziyaret etti. Okulların mevcut durumunu değerlendirmek ve iyileştirmeleri belirlemek amacıyla yapılan ziyarette, öğrencilerle de sohbet ederek sınava hazırlanan gençlere moral verdi. Başkan Gökhan Yüksel, Kartal’da 58 devlet okulunda eğitim gören öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan kitapların eğitimdeki rolünü vurgulayarak, öğrencilerin bu kaynaklardan maksimum fayda sağlamaları gerektiğini vurguladı. 

 

“Geleceğimiz olan çocuklara ve gençlere desteğimizi sürdüreceğiz.” 

 

Başkan Gökhan Yüksel, “Eğitim önceliklerimizden biri. Ülkemize, geleceğimize ve yarının büyükleri öğrencilerimize karşı sorumluluğumuz var. O yüzden eğitimi de yaptığımız çalışmalarda ve hizmetlerde ilk sıraya koyduk. ‘Ağaç yaşken eğilir’ anlayışını kendimize hedef koyduk. Kreş çağındaki çocuklarımızdan üniversitede okuyan gençlerimize kadar tüm öğrencilerimizin yanındayız. Onların destekçiyiz. Kartal’da 14 tane kreşimiz var. Mustafa Necati Eğitim Destek Kursumuz da öğrencilerimizi LGS ve üniversite sınavlarına hazırlık eğitimi veriyoruz. Kız Öğrenci Yurdumuz, çocuklarımızı ve gençlerimizi konservatuvar sınavlarına hazırladığımız Sanat Akademimiz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları hazırlık kursumuz BESYO, kütüphanelerimiz, eğitim burslarımız ile eğitimin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca,  bilim ve teknolojinin yeni merkezi olacak Hangar Bilim ve Teknoloji Merkezi ile de gençlerimize dijital dünyada bambaşka bir kapıyı aralamış olacağız. Bugünde üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için Kartal’da devlet okullarında eğitim gören öğrencilerimize hazırlık kitaplarını dağıtıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklara ve gençlere desteğimizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı. 

 

Sınava hazırlık kapsamındaki kitapların içinde konu anlatımları, örnek çözümler ve soru bankalarının yanı sıra karekod okutularak internetten seyredilebilen çözüm videoları da yer alıyor. İlçe genelinde dağıtımı devam eden 10 bin hazırlık kitabı okul yönetimlerine teslim ediliyor. 

 

Ziyaret sırasında okulun altyapısı, öğretmen-öğrenci iletişimi, eğitim materyalleri ve diğer önemli unsurlar detaylı bir şekilde incelendi. Eksiklikleri en kısa sürede gidermek ve öğrencilere daha sağlıklı bir eğitim ortamı sunmak için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.