https://playdotjs.com/

Maltepe’den asbesti ‘söküp attılar’

Maltepe Belediyesi ekipleri 2016 yılından bu yana 2 bin 476 binada asbest denetimi gerçekleştirdi.

Sağlık Yayın: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2023 14:06:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
183 okunma
Google News

Daha sağlıklı ve temiz bir kent için çalışmalarını yoğunlaştıran Maltepe Belediyesi, 2016 yılından bu yana 2 bin 476 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde 342 binada asbest çıkarken, bu binalarda gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkım gerçekleştirildi.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2016 yılında başlattığı asbest denetimlerini yoğunlaştırarak devam ettiriyor. Bu kapsamda 2016 yılından bu yana 2 bin 476 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde 342 binada asbest çıkarken, bu binalarda gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkım gerçekleştirildi. İstanbul’un ilk asbest söküm uzmanı belediyesi unvanına sahip Maltepe Belediyesi’nin ekipleri, kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan; kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde bulunan asbestin ilçede denetimli olarak engellenmesi için çalışmalarına devam edeceğini de belirtti.

ASBEST NEDİR?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.