https://playdotjs.com/

Maltepe’yi Maltepeliler yönetecek

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül, “Maltepeli olmayan adayların Maltepe’nin sorunlarını sahiplenebileceğine inanmıyorum. O nedenle Maltepe’yi Maltepeliler yönetecek diyorum”

Siyaset Yayın: 19 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 19.12.2023 15:38:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
316 okunma
Google News

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı açıklamasını Pazar günü saat 14.30’da CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’nda yapacak olan Cemal Atagül, Maltepe’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz dönemlerde 2 yıl süreyle Maltepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Cemal Atagül, Maltepe Belediyesi’nin şeffaf ve hesap verebilen bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Adaylaşması ve Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Maltepe Belediyesi’nin tüm hesaplarını şeffaf hale getireceğinin sözünü veren Cemal Atagül, tüm gelir gider hesaplarının 6 ayda bir güncellenecek şekilde belediyenin internet sitesinde yayınlanacağını söyledi.

Maltepe’nin gelirlerinin Maltepeliler için harcanmasının esas olacağı bir yönetim anlayışını Maltepe Belediyesi’nde hakim kılacak şekilde bir oluşum hedefleyen Cemal Atagül, hesapların şeffaf olması halinde sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağını söyledi.

Cemal Atagül daha sonra şunları söyledi; 5”0 yıla yakındır Maltepe’de yaşıyorum. İlçenin sıkıntılarını sorunlarını çok net şekilde biliyorum. Belediye meclis üyeliği yaptığım dönemde bazı projeler hayata geçti bazıları geçemedi.

Maltepe’nin en önemli 3 sorunu, trafik, otopark ve kentsel dönüşüm olarak önümüze çıkıyor.

Bii önemli konuda deprem. 2009’da Maltepe’de yerel iktidarı kazandığımızda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile görüşerek Maltepe’nin deprem grafiğini çıkardık ancak bununla ilgili çalışmalar ne yazık ki yarım kaldı. Deprem grafiğine uygun bir kentsel dönüşüm planlayıp Maltepe’yi güvenli bir kent hale getirmek ana hedeflerimizden olacaktır.

Kentsel dönüşümü hukuka uygun, çağdaş kent hedefiyle gerçekleştirdiğiniz, çarpık kentleşmeyi yok ettiğiniz zaman otomatikman otopark sorununu da trafik sorununu da halletmiş olursunuz. Hedefimiz bu olacaktır.

 

Sosyal belediyeciliği gerçekleştirmek eşitlik birimlerini kurmak, kent konseyini işlevsel hale getirmek.

Kent Konseyi’nin altında halkla bütünleşecek komisyonlar kurup bu komisyonların belediyenin yönetimine katılımını sağlamak şeffaf belediyeciliğin olmazsa olmazıdır diye düşünüyorum ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. Katılımcı ve şeffaf belediyeciliği hayata geçirmek için aday adayıyım.”

Maltepe'yi bilmeyen sahiplenmez

Cemal Atagül, aday adaylığı süreciyle ilgili de şunları söyledi, “Şu anda mevcut aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Maltepeli olmayan adaylar var, bunlara karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Diğer Maltepeli aday adayı arkadaşlarımızın da bu konuda benim gibi düşündüklerine inanıyorum.

İl Başkanlığında aday adaylığı ile ilgili görüşmemde de aynı şeyleri söyledim. Ben Maltepeliliğimle, liyakatımla aday adayıyım, benden daha liyakatlı Maltepeli bir arkadaşım da adaylaşırsa onun yanında dururum. Benden liyakatlı aday varsa elbette beni değil onu adaylaştırın dedim. Ama asıl talebimin ön seçim veya olmazsa eğilim yoklaması olmasını adayın bu şekilde belirlenmesi olduğunu söyledim. Maltepeli olmayan adayların Maltepe’nin sorunlarını sahiplenebileceğine inanmıyorum. O nedenle Maltepe’yi Maltepeliler yönetecek diyorum. Meclis üyelerinin de Maltepelilerden seçilmesinin gerektiğini söyledim.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.