https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi, iş insanları ile bir araya geldi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, iş insanları ile yemekte bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 23 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2024 21:30:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
153 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, iş insanları ile yemekte bir araya geldi.

 

  Programa Cumhur İttifakı Ak Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Hasan Sert, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, AK Parti Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik Koçyiğit, Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut ve iş insanları katıldı.

  Maltepe için hazırladığı projeleri iş insanları ile paylaşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, depreme hazırlıktan kentsel dönüşüme kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 

“Maltepe’de 15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz”

  Maltepe’de kentsel dönüşüm konusunda adeta “kırmızı alarm” durumuna geçtiklerini anlatan Kadem Ekşi, “İlçemizde ilk depremde yıkılabilecek 15 bin binamız var. Bunları yenileyeceğiz. Yerinde dönüşümü esas alarak yapacağız. Rezerv alanlarına da bir kısmı taşınabilir. Donatı alanında kalan park sağlık merkezi oralarda yapılmış binalar var. Onları rezerv alanlarına taşıyıp mahallelerin içini rahatlatmamız lazım. Buraları da park yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Gülsuyu, Gülensu, Başıbüyük mahallelerimizde kentsel dönüşümü hızla başlatıyoruz. Bunların planları hazır. E-5 güneyindeki mahallelerimizde emsal artışı ile ilgili bir beklenti var. İBB Meclisi’ndeki ilk imar komisyon toplantısında bu konuyu çözeceğiz. Emsal artışı tartışılan bir konu ama küçük bir artışla bunu dengelememiz lazım. Bunu dengelemezsek dönüşümü tetikleyemeyiz. Kentsel dönüşüm artık bizim için bir tercih değil zorunluluk. Yaşam hakkı, barınma hakkı kapsamında, anayasal güvence temelinde bu konuyu hızlandırmamız lazım” diye konuştu. 

 

“Anadolu yakasının en büyük gençlik ve spor merkezi Maltepe’de olacak”

  Gençlere dokunacak projelere imza atacaklarını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Çok güzel bir gençlik merkezini Cevizli’de gençlerimizin hizmetine sunacağız. Projelendirildi. Basketbol, tenis, okçuluk, yüzme gibi branşları içerisinde barındıran bir merkez olacak. E-5 kenarında 23 dönümlük bir araziydi. Benim de İBB meclisinde olduğum dönemde satışa çıkmıştı. Ben bunu bir şekilde hazine arazisi olarak kaydettirdim. Tahsisini de şu anda Spor Bakanlığı’na yapıldı. İhalesi yapılıyor. Anadolu yakasının en büyük spor kompleksini Cevizli’de yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

  Maltepe’nin otopark sorununa da değinen Kadem Ekşi, 18 mahallede yer altı otoparklarını hızla inşa ederek park probleminin önüne geçeceklerini kaydetti.

 

“Maltepe’de yapılacak Botanik Park, İstanbul’un yeni vizyon projesi”

  Maltepe’de hayata geçirilecek Botanik Park projesinin İstanbul için yeni bir yaşam olacağını söyleyen Ekşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi. 8.2 kilometrekare. 2 yıl sürecek. Burada spor alanları, koşu parkurları, çocuklar için ekolojik köyler var. Bu dev bir proje, çevreci bir proje. Ben de uzun yıllardır çevre aktivisti olan bir bireyim. Ekoloji ve ekosistem üzerine çalışmalar yaptım. Çevreci bir başkanım. Bu projeyi çok önemsiyorum. Bu proje İstanbul’un yeni vizyon projesi. Maltepe’de büyük bir değer artışına neden olacak”

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.