https://playdotjs.com/

Depremzedelere Londra’da Destek Konseri

Yaşadığımız deprem felaketine yönelik olarak, kültür ve sanat dünyasından destek faaliyetleri devam ediyor.

Sanat Yayın: 04 Mart 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.03.2023 10:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
172 okunma
Google News

Tüm dünyayı yardım için harekete geçiren deprem felaketine yönelik olarak, kültür ve sanat dünyasından destek faaliyetleri devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere’nin önde gelen iki konservatuarından (Royal Academy of Music ve Royal College of Music) müzisyenler, genç viyolonselist Altan Mardin’in liderliğinde, Londra’da St Michaels & All Angels Kilisesi’nde depremzedeler yararına bir konser düzenledi.  

Müzisyenler, programda Bach, Scarlatti, Mozart, ve Fauré’nin eserleri ile birlikte, Altan Mardin’in geleneksel Güney-Doğu Anadolu türkülerinden esinlenerek, bu etkinlik için özel olarak uyarladığı parçalardan oluşan bir repertuar seslendirdiler.  Ücretsiz olarak düzenlenen konser, yardımseverlerin bağış desteğini yaygınlaştırmak için online olarak da yayınlandı.  Konser, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT kanalı ile de Türkiye’deki sanatseverlere duyuruldu.  

Konser sırasında ve sonrasında yardımseverlerden, Birleşik Krallık kuruluşlarından DEC (*) - Disasters Emergency Committee (Afetler Acil Durum Komitesi) aracılığı ile deprem yardım çağrısına online destek yağdı.  Konser etkinliği kapsamında oniki bin sterlin’in üzerinde bağıs toplandı ve DEC’e teslim edildi. DEC bu yardımları yerel ortakları kanalı ile depremzedelere ulaştırıyor. 

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkin olan yıkıcı depremlerde  DEC’in hayır kurumları ve yerel ortakları, insanların yiyecek ve temiz suya sahip olmasını sağlamak için yerel olarak yürütülen yardım çalışmalarında yer alan ilk müdahale ekipleri arasındadır.

(*) Afetler Acil Durum Komitesi (DEC - Disasters Emergency Committee ), uluslararası acil durumlarda, ülkenin duyarlılığı doğrultusunda toplanan fonların, insanlara etkili ve zamanında yardım olarak ulaştırılmasını, en uygun konumdaki DEC temsilcileri kanalı ile sağlamak için bir araya gelmiş olan, Birleşik Krallık'taki yardım kuruluşları, şirketler, kamu ve yayın sektörlerinden oluşan bir ittifaktan oluşmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.