https://playdotjs.com/

Esin Köymen'den şeffaf belediye sözü

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen, "Dürüst, şeffaf, denetlenebilir bir süreci hep birlikte oluşturacağız.” dedi

Siyaset Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 10:38:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
72 okunma
Google News

 

İstanbul Rize Masası CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen ile Buluştu. Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, Rizeliler Esin Köymen’i tulum eşliğinde karşıladı. Tulum sanatçısı Filiz İlkay Balta’nın icra ettiği ezgilerle ve horonla karşılanan Köymen konuşmasına; Rize Masası Başkanı Necati Ekşi’ye, Rize Masası Genel Sekreteri Alper Taş’a, Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı’ya, Rize Eski Milletvekili Sami Kumbasar’a, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’e ve Kartal Eski İlçe Başkanı Kamer Gök’e teşekkür ederek başladı.

“ÖRNEK BİR TOPLUMCU BELEDİYECİLİK MODELİ”

1991 yılından itibaren ağırlıklı olarak yaşam alanları için mücadele ettiğini belirten Esin Köymen, uzun süreli meslek odası yöneticiliği sırasında ifade ettiklerini hayata geçirmek ve örnek bir belediyecilik yaratabilmek için aday olduğunu söyledi.

Beş yaşından beri yaşadığı Maltepe’de toplumcu bir belediyecilik için yola çıktığını ifade eden Esin Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde toplumcu belediyeciliğin çok güzel örnekleri var. Anlattığımızda herkesin hoşuna giden ama ulaşılmaz, erişilmez bir konuymuş gibi düşünülen toplumcu belediyeciliğin en temel kavramlarından bir tanesi demokratik işleyiştir. Mahalle meclisleri aracılığıyla katılımcı bir modeli hayata geçirerek; dürüst, şeffaf, denetlenebilir bir süreci hep birlikte oluşturacağız.”

“KENT HAKKI MALTEPE HALKI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Toplumsal cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi, kadınların siyasette daha fazla ön plana çıkabilmesi için bir örnek oluşturmak istiyorum diyen Köymen; “Bir kadın arkadaşımı bile motive edebileceksem ne mutlu bana” dedi. Esin Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için mekân kurgularını yaparken, sokaklarda rahatlıkla oynayabilmelerini istiyoruz. Ben İstanbul’a geldiğimde sokaktan içeri girmeyen bir çocuktum. Sokaklar bizim oyun alanlarımızdı. Yaşam mekânlarını dönüştürürken, sokaklarında çocukların oyun oynayabileceği bir Maltepe’yi oluşturmak istiyoruz. Hepinizin önünde tekrar söz veriyorum. Maltepe’de kent hakkı ve Maltepe halkı için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.