https://playdotjs.com/

Murat Kurum “Kadem Başkan Maltepe için büyük bir şans”

Kadem Ekşi “Londra’da Hyde Park, New York’ta Central Park var. Maltepe’de de Botanik Park olacak” dedi

Siyaset Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 20:39:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
143 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve Maltepe Belediye Başkan Adayı Kademe Ekşi, Maltepe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Maltepe’ye destek sözü veren Kurum, “Kadem Başkan Maltepe için büyük bir şans” dedi.

  Maltepe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı için düzenlenen törene Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı, Maltepe Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı açılış, mini bir mitinge dönüştü. Büyük ilgi gören Murat Kurum ve Kadem Ekşi, coşkulu kalabalığı selamladı.

“31 Mart’ta bunlara kırmızı kartı göstereceksiniz”

  Açılışta konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, İBB’nin verdiği sözleri tutmadığını hatırlatarak, “Yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin, 10 yılda tüm riskli birimleri yenileyceklerini söylediler. Ancak 4 bin 500’e yaklaştılar. Adeta sıfır çeken bir yönetim anlayışı var. 516 milyar TL bütçesi var İBB’nin. 8 bakanlık bütçesi olan bir kurum. Kentsel dönüşümün yüzde 5.9 olan bütçe oranını yüzde 1.59’a düşürdüler. Reklam bütçesini arttırdılar. Bu zihniyet İstanbul’a çare olur mu. Vatandaşın işini aşını ekmeğini büyütür mü. Hayır. Sonuçta biz karnelerini vereceğiz. 31 Mart’ta bunlara kırmızı kartı göstereceksiniz. Bunları hep birlikte tasfiye edeceğiz. Biz Murat başkanımıza sonuna kadar güveniyoruz. İstanbul için aşkla yola çıktık.

Sayın başkanımızla el ele omuz omuza bir destan yazacağız İstanbul’da” ifadelerini kullandı.

“Londra’da Hyde Park, New York’ta Central Park var. Maltepe’de de Botanik Park olacak”

  Murat Kurum’un açıkladığı Botanik Park projesine dikkat çeken Kadem Ekşi, “Botanik Park projesi adeta insanımızın nefes alacağı mutlu huzurlu mekanlara kavuşacağı bir alan olacak. Toplam büyüklüğü 8.2 kilometrekare. Bu alanı Maltepelilere hediye etti. Korkunç bir marka değeriyle beraber İstanbul’un yeni cazibe merkezini Maltepe’de inşa ediyoruz. Botanikpark yeni cazibe merkezi olacak. Londra’da Hyde Park, New York’ta Central Park var. Maltepe’de de Botanik Park olacak” ifadelerini kullandı.

  Törende konuşan Murat Kurum ise İstanbulluların artık değişim istediğini vurgulayarak, milletin 31 Mart’ta sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi.

  İstanbul için açıkladıkları projelerin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kurum, “Mevcut İBB yönetimi diyor ki ‘biz de bunlardan faydalanabilir miyiz’ Biz de onlara diyoruz ki 1 Nisan itibariyle zaten tüm İstanbul faydalanacak. Siz de burada yaşamaya devam ederseniz bu hizmetlerden tabii ki faydalanacaksınız” şeklinde konuştu.

“İhalesini yaptığımız metro inşaatına hafriyat dökerek tarihe geçtiler”

  İstanbul’un yarı zamanlı bir anlayışla yönetilemeyeceğini vurgulayan Kurum, “İstanbul’a baktığınızda şuradan şuraya gelirken trafik çilesi ile kaşı karşıyasınız. Burada Maltepeli kardeşlerimiz ilgi istiyor, sevgi istiyor. O sevgiyi bari gösterin. İşaretle değil ama. Geleceksin o Maltepeli kardeşimin ihtiyacı olan yerde yanında olacaksın. Maltepeli yıllardır hizmete hasret. Gelseydi Maltepe’de Başıbüyük’te kentsel dönüşümle ilgili binlerce konutu yapsaydı kötü mü olurdu. Biz de alkışlardık. Maltepe’de gelseydi caddelerimizdeki trafik sıkışıklığına ilişkin bir kavşak projesi yapsaydı kötü mü olurdu. Onlar bizim ihalesini gerçekleştirdiğimiz metro inşaatına hafriyat dökerek tarihe geçtiler. Dünyada eşi benzeri yok. Bu anlayış Maltepe’yi hiçbir yere götüremez” diye konuştu.

“Sözlerinizin yüzde 87’sini gerçekleştiremediniz ama Saraçhane’den yüzde 100 ayrılacaksınız”

  İBB’nin seçim öncesi vaatlerinin gerçekleştiremediğini hatırlatan Kurum, “Söz verdiler yüzde 87’sini gerçekleştirmediler. Onlara diyoruz ki siz sözlerinizi yüzde 87’sini tutmadınız ama 31 Mart akşamı yüzde 100 Saraçhaneden ayrılacaksın” dedi.

“Maltepe’de riskli yapı kalmayacak”

  Kentsel dönüşümden trafik sorununa yapacakları projeleri anlatan Kurum şunları söyledi;

“İstanbul’un her sokağında dönüşüm yaparak Maltepe’de riskli hiçbir yapı bırakmayana kadar 650 bin konutun dönüşümünü 5 yılda gerçekleştireceğiz. 5 yılda İstanbul’a metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak. 5 yılda 328 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız. Bir kavşak ya. Bir kavşağı düzenlesen trafik çözülür. Bunlar şehirden bihaber. Emekli kardeşlerimize ayda 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız. Gençlerimize, kadınlarımıza, yeni iş kuracak evlatlarımıza 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Gençlerimiz için Maltepe’de kuracağımız paylaşımlı ofis projemizle birlikte gençlerimiz huzurla çalışacak. Okullarımızın beslenme güvenlik ve öğrencilerimizi gıda ihtiyaçlarını İBB olarak biz karşılayacağız. İşinden edilmiş kardeşlerimizi yeniden işe alacağız. Ama onlar gibi haksız yere hiçbir kardeşimizi işten çıkarmayacağız”

“Kadem Başkan Maltepe için bir şans”

  Maltepe’ye destek sözü veren Kurum, “Kadem Başkan gerçekten yaptığı işlerle, gerçekleştirdiği projelerle Maltepe için bir şans. Maltepe’nin makus talihini inşallah Kadem Başkanımla birlikte değiştireceğiz. Maltepe’ye verilmesi gereken her türlü desteği Büyükşehir belediyesi olarak vereceğim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.