https://playdotjs.com/

Büyükçekmece'de Final Heyecanı

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda final heyecanı sürüyor

Sanat Yayın: 04 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 04.08.2023 10:30:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
186 okunma
Google News

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana kategorilerinden olan Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda final heyecanı sürüyor

24. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Altınköprü Halk Dansları yarışmasında sergilenen performanslar izleyicilerin beğenisini kazanıyor.

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin en önemli etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Altınköprü Halk Dansları yarışmasının sonuçları bu akşam açıklanacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde kıyasıya mücadele eden 25 ülkenin halk dansları ekipleri ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek için muhteşem performanslara imza atıyor.

Cumartesi gecesi sonuçlar açıklanacak

Dünyanın dört bir yanından gelen dansçılar hünerlerinin yanı sıra ülkelerinin geleneksel kostümleri ile de görsel bir şölen sunuyor. Ülkelerin kıyasıya mücadelesi uluslararası jüri tarafından büyük bir titizlikle değerlendirilirken, bu yıl yarışmaya katılan ülkelerin ortaya koyduğu performans zaman zaman seçisi kurulun da işini zorlaştırıyor. Cumartesi gecesi jürinin açıklayacağı sonuçlar sonrasında birinci, ikinci ve üçüncü olan ülkeler belli olurken ayrıca en iyi erkek dansçı, en iyi kadın dansçı, en iyi müzik, en iyi kostüm ve jüri özel ödülleri sahiplerini bulacak.

25 ülkenin halk dansları yarışıyor

Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması'na bu yıl Hindistan, Bolivya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Buryatya, Endonezya, Başkurdistan, Güney Afrika, Guam, Kazakistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Kostarika, Macaristan, Letonya, Meksika, Panama, Rusya, Polonya, Sırbistan, Slovakya, Şili ve Türkiye’den dansçılar mücadelede ediyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.