https://playdotjs.com/

Kansere dur de hayata yol ver

Rahim ağzı kanserine dikkat çeken kadınlar trafik ışıklarında ‘kansere dur de, hayata devam et’ diyerek dans ettiler.

Sağlık Yayın: 09 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 09.01.2024 14:34:00
Editör - Funda Tunca
Okuma Süresi: 2 dk.
107 okunma
Google News

 

Sosyal Medyanın kadın fenomenleri,  Gaziosmanpaşa Meydanında trafik ışıklarının kırmızı yandığı anda, rahim ağzı kanserinin farkındalık rengi olan mavi tonlarda kıyafetlerle yoldan geçen arabalara ellerindeki uyarı yazılarını göstererek dans etti.

Sokaktan  geçenlerin meraklı bakışları içinde rahim ağzı kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak isteyen kadınlar ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Behiye Pınar Göksedef sorulara da cevap verdi.

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Belma Kurdoğlu Akgün ve Sosyal Hizmet Uzmanı Cansu Çuvalcı’nın da aralarında olduğu mavi kadınlar, trafik ışıklarında yaya geçidinde yürüdüler.

Prof. Dr. Behiye Göksedef, kadınlarda 4. Sıklıkta görülen ‘rahim ağzı kanseri’ nin erken teşhis ile önlenebilir ve sağlığa dönüşebilir olmasının çok önemli olduğunu sözlerine eklerken, bunun için HPV aşısının kız ve erkek çocuklarına mutlaka yaptırılması konusunda bilgilendirmeler yaptı. Kadınların ayrıca her yıl düzenli olarak smear test yaptırmasının altını çizen Prof. Dr. Behiye Pınar Göksedef ‘Kansere dur de, hayata yol ver’ diye konuştu.

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Belma Kurdoğlu Akgün ise, ‘Bütün kadınlarımızı olabilecek belirtilere karşı farkında olmaları için bilinçlendirmek en önemli noktadır. %99  HPV enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen bu kanser türü için kadın erkek demeksizin HPV aşısını yaptırmalıyız çünkü aşı hayat kurtarır.’ dedi.

Sağlık Bakanlığının HPV aşısı için çalışmalar yaparak genç kızlarımıza ve kadınlarımıza sağlık konusunda önemli destek verdiği ‘Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı’ nda YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesinin hazırladığı bu klip trafik ışıklarındaki 2 dakikalık bekleme süresi içinde dikkatleri çekerek büyük ses getirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.