https://playdotjs.com/

Maltepe kaliteli hizmetlerle buluşacak

AK Parti’den Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Prof. Dr. Şahin Karasar, Maltepe’de 5 yıl nitelikli hizmet verebilmek, Maltepe’yi kalıcı yatırımlarla buluşturmak için yola çıktığını söyledi

Siyaset Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 19:16:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 7 dk.
174 okunma
Google News

2005 yılında İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak başladığı Maltepe Üniversitesi’ndeki eğitimcilik yaşamının 8 yılını Maltepe Üniversitesi Rektörü olarak sürdüren ve ardından 2022 yılında T.C. MEB Şikago Eğitim Ataşeliği görevine atanan Prof. Dr. Şahin Karasar, 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Prof. Dr. Şahin Karasar 30 Kasım Perşembe günü Maltepe sahilindeki Ottimo Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı bir toplantı ile bölgede görev yapan gazetecilerle buluştu.

Konuşmasına İstanbul’un ve dolayısıyla Maltepe’nin en önemli gündeminin deprem olduğunu vurgulayarak başlayan Şahin Karasar şunları söyledi;

“Maltepe’nin en önemli gündemi deprem. Bilim adamlarından destek alarak ilerlemek lazım. Bugüne kadar Maltepe’ye hizmet eden kim varsa hangi partiden olursa olsun hepsine şükranlarımızı sunarız. Elbette gelen her yönetici Maltepe’ye bir şey katmak için çalışmıştır. Bizim yapmamız gereken Maltepe için daha iyisini nasıl yaparız, Maltepe’yi daha çağdaş bir ilçe haline getirmek için neler yaparız onun planını yapmaktır. Her şeyin daha iyisi elbette yapılabilir ama ortak akılla istişare ile yapılabilir. Bunun arayışında olmak bizim görevimizdir.

20 yıl ikamet ettiğim Maltepe ilçesinde çeşitli kademelerinde görev yaptığım ve 8 yıl süreyle rektörlük görevini de üstlendiğim Maltepe Üniversitesi’ndeki yaklaşık 15 yıllık hizmet dönemimde öykü stüdyosu fotoğraf stüdyosu çizgi film stüdyosu gibi projelerde ilçe ile iç içe yaşadık, sorunlardan bire bir haberdar olduk ve Maltepe’de özellikle yüksek öğrenim çağında çocukları olanlar başta olmak üzere her eve dokunmuşluğumuz vardır.

Maltepe’de gençleri ve çocukları çeşitli spor dallarıyla buluşturma noktasında, bir tarafı deniz bir tarafı orman olan ve geniş sahil bandına sahip bu güzel ilçemize değer katacak spor tesislerini çoğaltmak gibi bir zorunluluğumuz var. Dünyanın başında uyuşturucu problemi var. Maltepemizde gençlerimize bu dertten uzak tutacak başka meşgalelerle buluşturacak şanslı bir ilçe, su sporları ve orman alanında yapılabilecek sporlarla ilgili tesislerin kurulması gereken bir ilçe.

Maltepe’de eski yapı stoğumuz da oldukça fazla. Olası İstanbul depremi öncesinde çeşitli önlemlerin alınması gerekiyor. İlçemizde bu tür problemleri aşmanın bilimsel altyapısını oluşturmada hep birlikte gayret sarf edeceğiz. Seçildikten sonra oluşturacağımız kurul ve komisyonlar ile daha fazla işlevsel hale getirilecek kent konseyi sayesinde, Maltepe’nin her kesimiyle yapılacak istişareler sonucunda problemlerin kısa sürede üstesinden gelmeyi hedefliyoruz.”

Aday adaylığının başladığı günden bu yana toplumun çok çeşitli kesimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Prof.Dr. Şahin Karasar, esnaf ve sanatkarlara ayrı bir parantez açarak şu ifadeleri kullandı;

“Esnaf ve sanatkarların belediyede resmi bir temsilcisi olması gerektiğini ve belediyede bir esnaf müdürlüğü kurulmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Her işi kendi ehline emanet edeceğimiz bir yönetim modeli kuracağız. 5 yıl sonra veda buluşmasında yaptıklarımızın yapamadıklarımızın hesabını verecek durumda olacağız.”

Şahin Karasar ilçedeki spor kulüplerinin sorunlarına değinirken de; “İlçemizdeki spor kulüplerinin çok önemli sorunları var, antrenman yapacakları ve maçlarını oynayacakları saha sorunları var. Maltepe Üniversitesi’nin imkanlarının bu yönde kullanılabilmesi için gerekli girişimler yapılacak. Mevcut Maltepe Stadı’nın Maltepespor’a tahsisi noktasında yapılan görüşmelerin kısa sürede sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Bu Maltepe’ye verilmiş bir sözümüzdür. Maltepe’nin stadına kavuşması ve ilçemizin spor alanında en üst düzeyde temsil edilmesi dileğimizdir” dedi.

Şahin Karasar sözlerini şöyle tamamladı; “Aday adaylığı sürecinin başladığı günden bu yana sahada her siyasi kesimden bir teveccüh olduğunu gördüm. Siyasi ikbal beklentimin olmayacağının bilindiğini düşünüyorum. Bilgi ve birikimimle Maltepe’ye hizmette 5 yıl nitelikli bir katkı verebileceğim düşüncesiyle yola çıktım. Bu nitelikli katkıyı Maltepe’yle buluşturma amacıyla her şeyin daha iyi yapılabileceği savından hareketle aday adaylığı başvurumuzu yaptık. AK Parti’nin yatırım belediyeciliğinden Maltepe’nin yeterli payı alması noktasında eksikler olduğunu ve bu eksikleri AK Parti’nin yatırım misyonuyla tamamlayabileceğimizi, merkezi yönetimin iradesiyle yerel yönetim iradesi birleştiğinde daha kaliteli hizmet verilebileceği gerçeğini ifade etmek istiyorum.

Yatırım belediyeciliğinin kapsamı çok geniş, kültür sanat, sosyal tesisler, altyapı, üstyapı, ulaşım gibi pek çok alan giriyor. Maltepe’ye güzel bir eserler bütünü kazandırılacağından şüphem yok.

5 yıl sonra tadının damağınızda kalacağı bir belediyecilik dönemini bırakarak görevden ayrılmak istiyorum. Mahalle halkı ve muhtarlarla bölgenin tüm sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz.

Adaylığım onaylanır ve Maltepeli seçmenlerin teveccühleri ile de Maltepe’ye Belediye Başkanı seçilirsem bölge halkıma AK Parti kadrolarıyla en iyi hizmeti sunacağız. Maltepe’de hizmet gitmemiş bir köşe kalmayacak. Ben hiç bir zaman parti ve partili ayrımı yapmadan herkes ve her bölgemize en iyi ve güzel hizmetler sunacağım. Maltepeliler için en iyi ve adaletli hizmet vermeye talibim”

Şahin KARASAR kimdir?

Şahin Karasar, Ankara’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Lisans, Marquette University Wisconsin’den Yüksek Lisans, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Doktora derecesi aldı.

2001-2004 yılları arasında K.K.T.C. Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Üniversite Rektör Yardımcılığı unvanlarıyla idari görevler üstlendi. 2004-2005 yıllarında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

2005’te Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak göreve başlayan Karasar, 2007-2010 yılları arası Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Dekanlık ve aynı zamanda Üniversite Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2010’da Türk Hava Yolları’nda Eğitim Başkanı ve Türk Hava Yolları Akademisi Başkanı olarak görev aldı. 2013’te atandığı Maltepe Üniversitesi Rektörlük görevini 2022 yılına kadar iki dönem boyunca sürdürdü. Ardından, 2022 yılında T.C. MEB Şikago Eğitim Ataşeliği görevine atandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.