https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi’den “Süreyya Plajı” müjdesi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi’den “Süreyya Plajı” müjdesi verdi

Siyaset Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 10:44:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
73 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi “Süreyya Plajı” müjdesi verdi. Maltepe sahilinde “Yeniden Süreyya Plajı” projesini hayata geçireceklerini söyleyen Ekşi, gençlerin nefes alabilecekleri bir alan oluşturacaklarını söyledi.

 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi ve Maltepe Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hami Ermurat, Erzincanlılar ile buluştu.

  Erzincan Kemahlılar Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

“Bunların derdi algı, manipülasyon ve şov”

  İstanbul’un ve Maltepe’nin hizmetten yoksun yıllar geçirdiğini vurgulayan Kadem Ekşi, “Bugün İBB’nin bütçesi 516 milyar TL. Bu bütçe 8 bakanlığın bütçesinden fazla. Bütçede kentsel dönüşüm payını yüzde 5.9’dan 1.59’a düşürdüler. Böylesi bir akıl tutulmasının, böylesi bir yönetim anlayışın bu şehri geleceğine bir katkısı olabilir mi. Bunların derdi algı, manipülasyon ve şov. Başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Kentsel dönüşüm bir tercih değil zorunluluk”

  Maltepe’de riskli yapı stoğunu bertaraf etmek için harekete geçeceklerini anlatan Cumhur İttifakı adayı Kadem Ekşi, “Bu zayıf yapıları dönüştürmezsek, Allah korusun bir afet yaşandığında ne ambulanslar gider, ne insani yardım malzemesi buraya götürebiliriz. Kaos yaşarız. Bizim mutlaka zayıf yapılarımızı hızla dirençli güvenli yapılara dönüştürmemiz gerek. Maltepe’de 35 bin adet binamız var. Bunların yaklaşık 15 bini bu tehdit ile karşı karşıya. Bu yapılar yorgun. 60 yıllık binalar bunlar ekonomik ömürlerini tamamlamış. Bunların yaparken vatandaşımızın huzurunu mutluluğunu esas alacağız. Bu işler artık bir tercih değil zorunluluk” şeklinde konuştu.  

“Yeniden Süreyya Plajı”

  Konuşmasında Maltepelilere müjde veren Kadem Ekşi, “Sahilde ‘Yeniden Süreyya Plajı’ projemizi hayata geçiriyoruz. Buranın kıyı dolgusunu biz yaptık. Sığ yerlerini bulduk. Yeniden Süreyya plajını inşa edebileceğimiz yerler hazır. Herkesin tatile gitme şansı yok. Nereye gidecek gençler. Denizi temiz tut, gençler gitsin bir ferahlasın. Orada bu çalışmayı başlatacağız. Eski dokuyu tamamen belki yakalayamayız ama o ambiyansı onlara sunacağız” diye konuştu.  

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.