https://playdotjs.com/

Kartal'da 3 projeye ortak açılış

Kartal Belediyesi; Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi, Sabiha Bengütaş Kreşi ve Trafik Eğitim Parkı’nın aralarında bulunduğu 3 büyük projenin açılışını, düzenlediği muhteşem bir törenle gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2024 23:58:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 10 dk.
63 okunma
Google News

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim bildirgesinde yer alan ve her biri Kartallılar’ın öncelikli ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen projelerin açılışına, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, açılış konuşmasında; “Bu Kültür Merkezi’nin başkaca bir önemi daha var. Hizmette adalet derken artık bu 3 mahallenin gençleri, çocukları kadınları da kendi mahallesinde sinemaya ve tiyatroya gidecek, rahat bir kütüphaneye gelecek ve onlar için hazırladığımız sinema tiyatrolarla, kültür sanat faaliyetleriyle buluşmuş olacaklar” dedi.

TELE 1 TV’den canlı yayınlanan toplu açılış töreninde; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve yöneticilerinden de çok sayıda tebrik mesajı geldi.

Merkezin açılışından önce Türk Halk Müziği sanatçıları; Özgür Doğan ve hemen ardından da Taner Özsoy birer konser verdi.

Kültür Merkezinin önündeki sokağın trafiğe kapatılarak sahne kurulduğu açılışta; Sabiha Bengütaş Kreşi ve Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı da canlı yayın bağlantısı ile gerçekleştirildi.

Açılışta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, rap tarzında bir şarkı hazırlayan Kartallı Mert Şenel’e teşekkür ederek kendisine plaket takdim etti. Şenel de sahneden Başkan Yüksel için hazırladığı 2 şarkıyı seslendirerek açılışa renk kattı.

Özgür Çelik: “Kartal halkının ‘Gökhan Yüksel’ tercihinin ne kadar anlamlı olduğu bugün ortaya çıktı”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta, kürsüye davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Yüksel’in 32 yaşında belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Çelik, Kartal halkının bu tercihinin ne kadar anlamlı olduğunun bugün ortaya çıktığını söyledi. Kartal’ın 3 mahallesinin kesişim merkezinde böyle bir kültür merkezinin yükselmesinin çok yararlı olduğunun altını çizen Çelik, Kartal Belediyesi’nin İstanbul’da kreş sayısında öncü bir belediye olduğunu ve en fazla sayıda kreşe sahip ilçe belediyesi olduğunu söyleyerek bu başarısı nedeni ile de Başkan Gökhan Yüksel’i kutladı.

Başkan Gökhan Yüksel’den ‘hizmette adalet’ vurgusu

Çelik’in ardından kürsüye çıkan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, komşuluk hukukunu ve duygusunu bu açılışta da iliklerine kadar hissettiklerini belirterek binanın yapımına başladıktan sonra başta pandemi ve ekonomik kriz olmak üzere pek çok zorlu durumla karşı karşıya kalmalarına rağmen, çalışmayı ve Kartal halkının ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

Kültür merkezinin ‘hizmette adalet’ vurgusundan dolayı çok önemli olduğunun altını çizen başkan Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kartal’da altyapı anlamında büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini kaydederek önce Kartal meydanda yağmur suyu hattını 1 yılda değiştirdiklerini, ardından da Kartal’ın 20 mahallesindeki eksik altyapı yatırımlarını tamamladıklarını ifade etti.

Başkan Yüksel sözlerine şöyle devam etti:

”Bu Kültür Merkezi’nin başkaca bir önemi daha var. Hizmette adalet derken artık bu 3 mahallenin gençleri, çocukları kadınları da kendi mahallesinde sinemaya ve tiyatroya gidecek, rahat bir kütüphaneye gelecekler ve onlar için hazırladığımız sinema tiyatrolarla, kültür sanat faaliyetleriyle buluşmuş olacaklar.

Gezegen Kafeler’in 10’uncusu bu merkezde hizmet verecek

Kültür Merkezimizin alt katında sizi sinema ve tiyatro ile buluşturuyoruz. Giriş katta belediye hizmetlerimiz yer alacak. Bir üst katta Kartal’ın en büyük kütüphanesi yer alıyor. Onun üst katında ücretsiz dershane hizmetimiz yer alıyor. Mustafa Necati Etüt Merkezi’mizden Türkiye birincisi çıkınca buradaki fonksiyonları düşünürken kültür merkezinin içinde bir de dershane eklemiş olduk. 3 katımızda çeşitli atölyeler, hobi salonları ve meslek edindirme kursları var. 4. katımızda ise 10. Gezegen Kafemizi açmış oluyoruz. Burada da bütçe dostu hizmet vermeyi amaç edindik.

Kültür Merkezi’mizin bir diğer fonksiyonu da 3 mahalleden de yoğun şekilde gelen bir talep doğrultusunda oluşturuldu. Komşularımızdan gelen talepler üzerine projemizde değişiklik yapıp taziye evi ekledik. Hemen yan tarafından girişi olan Taziye evini de yine bugün açıyoruz. Biz hizmet ederken kimseye sormuyoruz hangi partiye oy verdin diye. Dolaysıyla siyaset başka bir şey hizmet başka bir şey. Kültür merkezimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Aynı anda gerçekleşen törenle Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi, Sabiha Bengütaş Kreşi ve Trafik Eğitim Parkı da hizmete açıldı.

Açılışın ardından kültür merkezini davetlilere gezdiren Başkan Yüksel, kültür merkezinin fonksiyonları ile ilgili de bilgi verdi.

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin kısa bir gösteri gerçekleştirdiği Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nin sonraki etkinlikleri ise “Pinokyo” adlı çocuk oyunu ve Bandırma Füze Kulübü adlı sinema gösterimleri ile devam etti.

3 mahalleye hizmet etmesi amacıyla projelendirilen Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi; kültürel etkinliklerin yapılacağı çok fonksiyonlu bir alan olmasının ve şimdiden Kartallıların yeni gözdesi haline gelmesinin yanı sıra; kendisini farklı kılacak özellikleri bünyesinde toplamış kompleks bir yapıdan oluşmuş olması açısından da öne çıkıyor.

Kartal’ın en büyük kütüphanesi

Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi; içinde yer alan 200 kişilik tiyatro salonuyla; konser, tiyatro, konferans, eğitim seminerleri ve daha birçok kültürel hizmetler için oluşturulurken, yine ders çalışma alanlarının da olduğu Kartal’ın en büyük kütüphanesini bünyesinde barındırması açısından da dikkat çekiyor.

Kartal Akademi’nin ikinci destek eğitim kursu da hayata geçiriliyor

Öte yandan bölgede ikamet eden gençlerin eğitim alanındaki başarı oranını artırmak amacıyla Başkan Gökhan Yüksel’in KARTAL AKADEMİ’yi kurup bünyesinde hizmete açtığı Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu gibi Akademinin ikinci destek eğitim kursu da gençlerin en önemli beklentilerinden bir tanesini karşılamak amacıyla Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi bünyesinde hayat buluyor.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar için taziye evi

Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde bağımsız bir giriş kapısı bulunan taziye evi de hizmete açılacak alanlardan bir tanesi… Yakını vefat eden kişilerin taziyelerini kabul edebilecekleri bir sosyal alan oluşturmak için devreye giren Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen taziye evi yine 3 mahalleye hizmet verecek.

Merkez tüm bu fonksiyonların yanı sıra içinde yer alan; taziye evi, vezneler, fuaye alanları, kadınlar için mesleki ve gelişim atölyeleri, çocuklar için sanat atölyeleriyle de yine her yaştan Kartallı düşünülerek tasarlandı.

Bütçe dostu yeme-içme olanağı sunan ‘Gezegen Kafe’ zincirinin yepyeni adresi…

Yine sosyal tesisi bulunmayan Kartal’da Başkan Gökhan Yüksel’in seçim vaatleri arasında yer alan ve “Gezegen” markası altında başlayan sosyal tesisleşme atılımının örneklerinin 10’uncusu da bu merkez çatısı altında, tüm vatandaşların kullanımına sunulacak hizmetler arasındaki yerini aldı.

Sabiha Bengütaş kreşi, minik öğrencilerini kucaklıyor

Hem sahip olduğu kreş sayısıyla, hem de ‘nitelikli eğitim’ denince akla ilk gelen kamu kurumu olan Kartal Belediyesi, çocuklar için yaptığı hiçbir yatırımı yeterli bulmadığının ispatı olarak Kreş Müdürlüğü bünyesinde yepyeni bir kreşi daha hizmete sundu.

Kartal Belediyesi Kreşlerinde eğitim gören minikler hep bir adım önde

2 kattan oluşan kreş, 3-4-5 ve 6 yaş aralığındaki miniklere hizmet vermek için her detayı düşünülerek tasarlandı. İçerisinde yer alan oyun alanları, yemekhane, çok amaçlı salon, oyun parkı, depo alanı ve diğer fonksiyonları ile çocuklar, Kartallı olmanın ayrıcalığını kreşlerde de yaşamaya devam edecek.

Trafik Eğitim Parkı, çocuklara trafiğin abc’sini öğretecek

Çocukların trafik kurallarını uygulamalı öğreneceği, aynı zamanda eğitimin eğlenceye dönüşeceği Trafik Eğitim Parkı; Kartallı çocukların trafik kurallarına uygun olarak durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uygulanması gereken manevra kuralları, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları ile trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotlarını öğrenecekleri teorik eğitimlerin yanı sıra;  gerçek hayatta benzerlik gösteren; caddelerin, yolların ve trafik ile ilgili tüm detayların olduğu parkurda akülü araçları; trafik işaret ve levhalarına uygun olarak kullanmayı öğrenecekleri bir alan.

Yalı, Yunus ve Topselvi Mahallelerinin buluşma noktası olacak Kültür Merkezi’nin, Sabiha Bengütaş Kreşi ve Trafik Eğitim Parkı’nın açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar, Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı, Kartal Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartallı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.