https://playdotjs.com/

Memleket Partisi’nden CHP’ye toplu katılım

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisinden istifa eden 3’ü MYK üyesi olan 14 kişi törenle CHP’ye katıldı. Eski Memleket Partili yeni CHP üyelerinin rozetlerini Genel Başkan Özgür Özel taktı.

Siyaset Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 14:48:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
114 okunma
Google News

 

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir’de Berk Hacıgüzeller’i aday göstermesinin ardından aralarında MYK üyelerin de bulunduğu 14 kişi Memleket Partisi’nden istifa ederek CHP’ye katılacaklarını duyurmuştu. Önceki gün Memleket Partisi’nden istifa eden 14 kişi CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle CHP üyesi oldu. Yeni CHP üyelerine rozetlerini ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

Daha önce Memleket Partisi İstanbul Anadolu Yakası Böle Başkanlığı görevinde olan ve en son olarak da partinin  İstanbul İl Başkan Vekilliği görevini yürüten Nihat Yıldırım’la istifalarını ve CHP’ye katılım süreçlerini sorduk.

“Şimdi ayrışma değil, bir olma zamanı” diyen Nihat Yıldırım, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti’nde demokratik rejimin teminatı olan CHP’nin adaylarının başarısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu ceberrut iktidardan kurtulabilmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi öncelikle belirtmek istiyorum” dedi.

Nihat Yıldırım, Türkiye’nin çok vahim bir dönemden geçtiğini belirterek şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti artık bir hukuk devleti görünümünden çok uzaktadır. Hukuk sistemindeki hiyerarşik yapı derinden sarsılmıştır. Yargıtay’ın Saray güdümlü bir dairesi Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımamakta ve daha da acısı iktidar çevrelerinden büyük destek görmekte. Türkiye’de artık suça göre ceza değil, kişiye göre suç isnat edilmektedir. İktidar tarafından cezalandırılması uygun görülen kişiler eğer isnat edilen suçtan beraat ederse; hemen başka bir suç icat edilmekte ve hapisten çıkmaması  sağlanmaktadır.”

Nihat Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim ve sağlık yerle bir edilmiştir. Eğitim kurumları tarikatların, cemaatlerin, din bezirganlarının eline düşürülmüş, çağdaş eğitim normlarından uzaklaşılmış, dogmatik eğitim yöntemleri ile çocuklarımız sarmalanmıştır.

Sağlıkta çağ atladık denilerek inşa edilen koca koca şehir hastanelerinin içerisinde yeterli sayıda doktor yoktur; bırakın doktoru yeterli ameliyat malzemesi dahi bulunamamaktadır. Hekimlerden günlük olarak 100’ün üzerinde hastaya bakması beklenmektedir. Türk vatandaşları Allah’a emanet yaşamaktadır!”

Bu örneklerin saymakla bitmeyeceğini belirten Nihat Yıldırım, “İşte bu nedenlerle başta da söylediğim gibi ‘Şimdi ayrışma değil, bir olma zamanı’ diyerek önümüzdeki yerel seçim sürecinde ve sonrasında CHP kadrolarında siyasal mücadelemize devam etme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada "Memleket Partisi yöneticileri ve üyeleri olarak, partimizin yerel seçimlerde iddiasının olamayacağı özellikle üç büyük şehrimizde aday çıkarma kararını benimsemiyoruz. Cumhuriyet’in ve kazanımlarının Saray rejimi tarafınca derinden kuşatıldığı bir ortamda; demokrasiden, laiklikten, hukuk devletinden, modern yaşamdan yana olanlarla güç birliği yapmak biz için bir vicdan meselesidir.

Bu kararı kabullenmeyen üç MYK üyesi, bir PM Üyesi, Genel Sekreterlik İletişim Danışmanı, iki İstanbul İl Başkan Yardımcısı, dört il yöneticisi, dört ilçe başkanı ve yüzün üstünde Memleket Partisi üyesi istifalarını açıklamak ve CHP adaylarına ve İstanbul özelinde Sn. Ekrem İmamoğlu’na açık desteğini ilan etmek için bir araya geliyor" demişlerdi.

CHP’ye katılan isimler şöyle

Osman Serkan İleri

MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı

Nihat Yıldırım

İstanbul İl Başkan Vekili

Efe Sefer Yaman

İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Levent Serdaroğlu

Beşiktaş İlçe Başkanı

Kaya Keskinkılıç

Büyükçekmece İlçe Başkanı

Murat Türk

Ümraniye İlçe Başkanı

Gökhan Çolak

Ümraniye İlçe Sekreteri 

Mehmet Levent Kazancıoğlu

Eski Myk Üyesi Genel Başkan Yardımcısı

Ali Tunçcan

Eski Pm Üyesi

Umut Hanit Birben

Pm Üyesi

Bahadır Gülsever

Eski Genel Sekreter Danışmanı

Ahmet Ekin

Eski İstanbul İl Başkan Vekili

İsa Metin

Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Erman Kocaer

Eski Beşiktaş İlçe Saymanı

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.