Maltepeli kadınlar artık daha güçlü
Maltepe Aydınevler’de faaliyet gösteren Kadın Emeğini Değerlendirme ve İşletme Kooperatifi (KEDKOOP) Maltepeli üreten kadınlara ekonomik ve sosyal yönden güç veriyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme ve İşletme Kooperatifi (KEDKOOP) Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Merkezi Aydınevler Mahallesi’nde bulunan Kooperatif binasında gazetecileri ağırlayan KEDKOOP temsilcileri kendi ürettikleri ve satışlarını gerçekleştirdikleri ürünler ve amaçları hakkında ligilendirmede bulundular. KEDKOOP, üyeleri tarafından hazırlanan ürünlerini hem merkezlerinde hamda zaman zaman kurdukları sergiler ile satışlarını gerçekleştiriyorlar. Üreten kadınların özenle imal ettikleri ürünler hakkında bilgi almak ya da sipariş vermek isteyenler
0531 886 97 96 veya 0216 574 34 68 numaralarından ulaşabilirler.
Kooperatifin kurulmasına önderlik eden Erol Tepebaşı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığı konuşmasında
Kooperatifin kurulma amacının Maltepe’de yaşayan kadınların el emeği ürünlerinin değerlendirilip, aile bütçelerine katkı sağlamaları olduğunu vurguladı.
Erol Tepebaşı, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin yeni yıl öncesinde kooperatifi ziyaret ederek kendilerine destek verdiğini ve yaptığı girişimler sonucu çeşitli yerlerde kooperatifin satış standları açmasına öncülük ettiğini söyledi. Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in de yeni oluşturulacak sosyal alanlarda kooperatife sabit satış standları sağlayacağı sözünü verdiğini söyledi.
Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber’in de kooperatifle kadınlara gelir sağlayacak projeler noktasında kooperatifle işbirliği içinde olmaya sıcak baktığını belirten Erol Tepebaşı, “Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslara katılan kadınların ürünlerinin satılması ve gelir elde etmeleri konusunda ortak çalışmalar yapacağız. Kursiyer kadınlar ürettiklerini kooperatifimiz aracılığıyla satarak aile bütçelerine katkıda bulunacak” dedi.
Maltepeli üreten kadınlara destek anlamında tüm kuruluşlarla ve kişilerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirterek, Maltepe’de görev yapan gazetecilerden de kooperatifin daha geniş kitlelere ulaşması konusunda destek beklediklerini söyledi.
KEDKOOP kurucu ortaklarından Şenay Günaydın ise şunları söyledi; Kadınlarımızla birlikte bir zincir oluşturmak ve kadınlarımıza ürettikleriyle ekonomik destek sağlamak için toplandık. Sizlerin de yardımlarıyla üreten kadınlarımıza hem maddi hem manevi olarak katkı sunmak amacındayız. Tekstilden cam ürünlerine, seramik hediyelik eşyalara ve çok çeşitli gıda ürünlerine kadar kadınların ürünlerini çeşitli pazarlama kanallarıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Özellikle gıdada tamamen organik ve el emeği ürünlerle vatandaşlarımızı sağlıklı gıdalarla buluşturmayı da hedefliyoruz.
Burası ayrıca kadınlarımız için bir sosyalleşme merkezi, Zaman zaman kooperatif ortağı kadınlarla bir araya gelip çeşitli mahallelerden kadınların tanışıp kaynaşmalarını da sağlıyoruz.”
KEDKOOP KADINLARIN YANINDA
Kooperatif merkezinde üretime katılıp aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ancak herhangi bir el becerisi olmayan kadınlara da ilgi duydukları bir alanda kurslar verilerek üretime katılmaları sağlanıyor.
Ürünlerini satmak isteyen kadınlar kooperatif ortağı olmasalar da kooperatifin www.kedkoop.com internet sitesinden kooperatif yetkilileriyle irtibata geçebiliyor.
Yine kooperatif ürünlerinden almak isteyenler aynı adresten kooperatife ulaşabiliyor ve istedikleri ürünler kargo ve diğer ulaştırma şirketleri aracılığıyla kendilerine çok kısa sürelerde teslim ediliyor.
Toplantıya kooperatif ortaklarını temsilen katılan isimler şunlardı;
Şenay Günaydın KEDKOOP kurucusu
Sinem Çoruh KEDKOOP yönetici
Saadet Erdeniz KEDKOOP muhasebe
Funda Kazak KEDKOOP örgü bölüm sorumlusu üye
Serap Kızılarslan KEDKOOP örgü bölüm sorumlusu üye
Nazan Yesilay KEDKOOP gıda sorumlusu üye
Aygül Kılıç KEDKOOP mutfak bölümü(hamur işleri)
Ayşe Altuğ KEDKOOP cam boncuk üye